«Συγγνώμη» θέλησε να ζητήσει η Ιταλίδα πυγμάχος, Άντζελα Καρίνι, από την Αλγερινή, Ιμάνε Κελίφ, για τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκε στον αγώνα που είχαν μεταξύ τους στο ρινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, η Αλγερινή intersex μποξέρ είναι μία εκ των δύο αθλητριών που έλαβαν άδεια για να αγωνιστούν στην πυγμαχία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είχε αποκλειστεί από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής.

Η συμμετοχή της 25χρονης στους Αγώνες αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, με αποτέλεσμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να αγωνιστεί.

Καρίνι: Λυπάμαι για την αντίπαλο μου, με στεναχωρεί η διαμάχη 

«Όλη αυτή η διαμάχη με στεναχωρεί», δήλωσε η Καρίνι στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση» είπε η πυγμάχος.

Η Καρίνι, επίσης 25 ετών, δήλωσε ότι η εγκατάλειψη του αγώνα ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνει, αλλά εξέφρασε τη λύπη της που δεν έσφιξε το χέρι της Κελίφ μετά.

Algerian boxer Imane Khelif who failed gender test wins after just 46 seconds | #Paris2024

«Δεν ήταν κάτι που σκόπευα να κάνω», δήλωσε η Καρίνι. «Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνη και όλους τους άλλους. Ήμουν θυμωμένη επειδή οι Ολυμπιακοί μου αγώνες τελείωσαν άδοξα».

Πρόσθεσε ότι αν συναντούσε ξανά την Κελίφ, θα την «αγκάλιαζε».

«Είναι μία γυναίκα που είναι εκεί για να κάνει τους Αγώνες, όπως εγώ»

Σύμφωνα με τη Le Figaro, η Καρίνι είπε, επίσης: Δεν θα κρίνω την Ιμάνε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει για τίποτα να κατηγορήσει τον εαυτό της. Είναι μια γυναίκα που είναι εκεί για να κάνει τους Αγώνες, όπως εγώ. Ποιος είμαι εγώ να την κρίνω;».

Αφού δέχτηκε μια γροθιά στο πρόσωπο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πέμπτης, η Καρίνι πήγε στη γωνία για να φτιάξει ο προπονητής της το κάλυμμα του κεφαλιού της. Αφού συνέχισε για λίγο, επέστρεψε και πάλι στη γωνία της και σταμάτησε τον αγώνα.

Η Καρίνι δήλωσε αργότερα στο BBC Sport: «Θα μπορούσε να ήταν ο αγώνας της ζωής μου, αλλά έπρεπε να διαφυλάξω και τη ζωή μου εκείνη τη στιγμή».

«Η Αλγερινή πυγμάχος γεννήθηκε γυναίκα, καταγράφηκε ως γυναίκα, έζησε τη ζωή της ως γυναίκα, πυγμαχεί ως γυναίκα, έχει γυναικείο διαβατήριο», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς.