Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Αυστραλίας με 77-71 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα σενάρια για να βρεθεί στην οκτάδα είναι γνωστά και πλέον υπάρχει διαφορετικές περιπτώσεις που θέλει η "επίσημη αγαπημένη" για να αποφύγει τις ΗΠΑ.

Πως αποφεύγει η Ελλάδα τις ΗΠΑ στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Από την... Κόλαση στον Παράδεισο βρέθηκε πολλές φορές η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία και το τελικό 77-71 της δίνει την ευκαιρία να ελπίζει για πρόκριση στα προημιτελικά, αρκεί να κάνει ουσιαστικά το καθήκον της η Σερβία κόντρα στο Νότιο Σουδάν.

Τα... κομπιουτεράκια πέρα από τις διαφορές έχουν αρχίσει και βγαίνουν και για τις πιθανές αντιπάλους στα προημιτελικά της "επίσημης αγαπημένης". Η νίκη του Καναδά απέναντι στην Ισπανία έκανε λίγο πιο συγκεκριμένα τα δεδομένα για να αποφύγει η Ελλάδα τις ΗΠΑ στους "8" της διοργάνωσης.

Για να "γλιτώσει" την παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θέλει η Γερμανία ή η Γαλλία αντίστοιχα που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου να είναι... καλύτερες από τον Καναδά.

Η ομάδα της Βόρειας Αμερικής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +20, με την Γερμανία να θέλει μία απλή νίκη για να τερματίσει στις δύο καλύτερες πρώτες, ενώ η Γαλλία για να μπορέσει να τον ξεπεράσει θα πρέπει να νικήσει με 5 πόντους και πάνω μιας και πριν το παιχνίδι κόντρα στα "πάντσερ" βρίσκεται στο +16.

Υπάρχει και η πιθανότητα της ισοβαθμίας στο +20, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει η Γαλλία να κερδίσει έχοντας πετύχει πάνω από 95 πόντους για να έχει καλύτερη επίθεση από τον Καναδά σε συνολικούς πόντους.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πως και πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση των προημιτελικών

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως οι δύο καλύτερες πρώτες των ομίλων παίζουν με τις δύο καλύτερες τρίτες χωρίς όμως να μπορούν να αντιμετωπίσουν ομάδα που ήταν στον ίδιο όμιλο μ' εκείνες. Άρα αν ο Καναδάς βρεθεί καλύτερος δεύτερος τότε πέφτουμε απευθείας στις ΗΠΑ, ενώ αν βρεθεί μία εκ των Γερμανία και Γαλλία πάρουν αυτή τη θέση τα δεδομένα αλλάζουν.

Τότε αφού είναι δεδομένη η πρόκριση της Βραζιλίας στην επόμενη φάση που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με "πάντσερ" και "τρικολόρ" η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δευτέρου ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κλήρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου μία ώρα μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα των ομίλων (Σερβία - Νότιο Σουδάν) και υπολογίζεται για τις 00:45 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Κυριακής με τα γκρουπ να προσαρμόζονται έτσι:

POT 1: Οι καλύτερες πρώτες των τριών ομίλων.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο συγκεκριμένο pot, και θα πλαισιωθούν είτε με τον Καναδά, είτε από τον πρώτο του δεύτερου (Γερμανία ή Γαλλία).
POT 2: Ομάδα που θα έχει τερματίσει πρώτη σε όμιλο, αλλά θα έχει το χειρότερο συντελεστή πόντων και η καλύτερη δεύτερη των ομίλων.
POT 3: Οι άλλες δύο ομάδες που θα έχουν τερματίσει δεύτερες στα γκρουπ.
POT 4: Οι δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων