Είναι ο dream final των σύγχρονων καιρών αυτός που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ του  Νόβακ Τζόκοβιτς και του Κάρλος Αλκαράθ για το απλό Ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν μπορούσαν να σκεφτούν καλύτερο σενάριο από αυτό στο Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας, "χάλκινος" ολυμπιονίκης το 2008, έχει ζήσει τις πιο οδυνηρές στιγμές της καριέρας του εκπροσωπόντας τη Σερβία. Είναι ελάχιστες οι υπόλοιπες φορές που κάποιος τον έχει δει να βουρκώνει σε κορτ. 

Μόνο που ο Αλκαράθ δεν αστειεύεται. Ο Τζόκοβιτς φτάνει στον τελικό με τη νίκη 2-0 επί του Λορέντσο Μουσέτι, αλλά παίζει με το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον τενίστα που, όπως εκείνος για πρώτη φορά το 2016, κατέκτησε και το Roland Garros και το Wimbledon το φετινό καλοκαίρι. Στο Λονδίνο, μάλιστα, τον νίκησε άνετα στον τελικό, ενώ στο Παρίσι, στις αρχές Ιουνίου, δεν ήταν καν εκεί. 


Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν έχει άλλη ευκαιρία


Όταν τα έχεις σαρώσει... όλα στο πέρασμα σου όμως έχει μείνει ένα μεγάλο απωθημένο. Κι αυτό δεν είναι μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου αλλά ένα ολόκληρο έθνος. Ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τα πάντα εκτός από ένα πράγμα. Το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι "γυαλίζει" το μάτι του και δείχνει αποφασισμένος να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Κι όχι έτσι απλά αλλά με... πόνους! Ο Σέρβος τενίστας που θέλει να χαρίσει στην χώρα του το χρυσό και να προσθέσει την ύψιστη διάκριση στο παλμαρέ του, αν και ταλαιπωρήθηκε από πόνους στο γόνατο, δεν θα του στερούσε τίποτα και κανένας την "δίψα" που έχει για διάκριση. Η δήλωση του ότι ακόμη και το ιατρικό τιμ του πει πως δεν είναι εντάξει αλλά ο ίδιος θα βγει στο γήπεδο για να το "παλέψει" τα... λέει όλα!

Και το έκανε. Το έργο του δεν ήταν εύκολο κόντρα στον αρκετά μαχητικό, Λορέντζο Μουζέτι που του έβαλε "δύσκολα" και προσπάθησε να κάμψει την αντίσταση του, όμως το πάθος, το πείσμα και κακά τα ψέματα η σαφώς ανώτερη κλάση του Τζόκοβιτς υπερίσχυσε. Ο Νόλε πήρε την μεγάλη νίκη που έψαχνε με 2-0 σετ, με μια εξέδρα να τον αποθεώνει καθ' όλη την διάρκεια στο "Court Philippe-Chatrier" και πηγαίνει στον τελικό με έναν μεγάλο στόχο. Το πρώτο χρυσό. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει κατακτήσει μια φορά το χάλκινο το μακρινό 2008, ενώ έκτοτε, στις τρεις τελευταίες συμμετοχές του, το 2012 στο Λονδίνο, το 2016 στο Ρίο και το 2020 στο Τόκιο δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Μεγάλο τα απωθημένο το χρυσό μεταλλίου για τον Τζόκοβιτς που πηγαίνει... σεληνιασμένος στον τελικό!

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του να κάνει το Golden Slam, δηλαδή να γίνει ένας από τους τενίστες που έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα Major και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Μόνο η Στέφι Γκραφ, όμως, το πέτυχε σε μία χρονιά. Η απίθανη Γερμανίδα είχε νικήσει το 1988 στο Australian Open, το Roland Garros, το Wimbledon, το US Open και έπειτα επικράτησε και στο απλό Γυναικών των Ολυμπιακών στη Σεούλ. 

"Καθάρισε" τον Μουσέτι και παέι φουλ για το... χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τζόκοβιτς

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ήταν το πρώτο σετ και οι δυο τενίστες ήταν απολαυστικοί στο "Court Philippe-Chatrier"  το οποίο... έγερνε προς την πλευρά του Τζόκοβιτς τον οποίο χειροκτορτούσαν και αποθεώναν από τις εξέδρες οι φίλαθλοι που πανηγύριζαν έντονα τους πόντους του καθ' όλη την διάρκεια. Ο Νόλε προηγήθηκε με 2-1 στα γκειμ ωστόσο στο τέταρτο έγινε κάτι σπάνιο για τα δεδομένα του αφού έχασε τέσσερα break point (0/4) με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο Μουσέτι και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Τι κι αν ο Τζόκοβιτς έπαιρνε το προβάδισμα, έβλεπε τον Ιταλό να έχει... απαντήσεις και να του "δυσκολεύει" τη ζωή. Το υπέρ του 3-2 έγινε 3-3, το 4-3... 4-4 όμως στη συνέχεια έδειξε την κλάση του, έπαιξε πιο συγκεντρωμένα και "καθάρισε" τα επόμενα δυο γκειμ όπου στο δέκατο μάλιστα έγινε μεγάλη "μάχη" και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4 βάζοντας τα θεμέλια για... νίκη.

Στο δεύτερο σετ, ο Μουσέτι έβγαλε αντίσταση ως το 2-2. Μέχρι να πεις "χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο", ο Σέρβος είχε εκμεταλλευτεί τον εκνευρισμό του και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, έβαλε το παιχνίδι στις ράγες. Το 6-2 ήρθε μάλλον φυσιολογικά.