Το κίνητρο με το οποίο εμφανίστηκαν στο παρκέ του "Πιερ Μορουά" Γάλλοι και Γερμανοί (για το παιχνίδι που έριξε την αυλαία στον 2ο όμιλο του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024) ήταν τεράστιο και ονομαζόταν... Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο ομάδες που διεκδικούσαν την πρωτιά του δευτέρου ομίλου γνώριζαν ότι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να... διευκολύνουν το έργο τους στη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά αποφεύγοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το μεγάλο τελικό. 

Ποιος θέλει να μπλέξει με τον Λεμπρόν, τον Ντουράντ και τον Κάρι πριν τον μεγάλο τελικό της 10ης Ιουλίου; Οι Γερμανοί, πάντως, δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να το πράξουν. Αν και η καταπληκτική ομάδα του Γκόρντι Χέρμπερτ... δεν γεμίζει σε πολλούς το μάτι ως αουτσάιντερ του χρυσού μεταλλίου, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές όχι μόνο δικαιολογούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 τον τίτλο τους, αλλά σαρώνουν τους αντιπάλους τους με τρόπο εξίσου εντυπωσιακό με τους Αμερικάνους Η Γάλλοι δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στον κανόνα! Το τελικό 85-71 μάλλον μοιάζει... τιμητικό για τους γηπεδούχους και όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λιλ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γερμανοί "τρομοκράτες" πάτησαν τους Γάλλους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

Το σόου που προσέφεραν τα μπασκετικά "πάντσερ" απέναντι στους οικοδεσπότες Γάλλους του Βίκτορ Γουεμπανιάμα ήταν απλά... τρομακτικό! Με μπάσκετ από άλλον πλανήτη, οι Γερμανοί ισοπέδωσαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τους οικοδεσπότες των Ολυμπιακών Αγώνων αφήνοντας το "φαινόμενο" των Σαν Αντόνιο Σπερς να τους χαζεύει με ανοιχτό το στόμα. 

Με τον Ντένις Σρέντερ να οργιάζει στο παρκέ, και όλους τους υπόλοιπους να ακολουθούν το σύνθημά του... βύθισαν στη σιωπή τους ενθουσιώδεις Γάλλους θεατές που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση με τη μία εντυπωσιακή φάση να διαδέχεται την άλλη. Εκκωφαντικά καρφώματα, απίθανα κοψίματα, μαγικές ασίστ, αιφνιδιασμούς για σεμινάριο και "βομβαρδισμό" από τα 6,75' η Γερμανία φαντάζει μέχρι στιγμής ως η μεγαλύτερη απειλή (αν υπάρχει τέτοια) για τον γαλαξία αστέρων που εμφανίζουν οι Αμερικάνοι στο Παρίσι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35p0p92tahd)

Το μήνυμα των παγκόσμιων πρωταθλητών στους διεκδικητές των μεταλλίων

Το ένστικτο αυτοσυντήρησης των Γάλλων τη στιγμή που η διαφορά άγγιξε... ταπεινωτικά για τους ίδιους επίπεδα (46-69 ήταν το απίθανο σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου) έδωσε ένα... ψείγμα ενδιαφέροντος στα τελευταία λεπτά, καθώς με απρόσμενο ήρωα τον Κορντινιέ και καταιγισμό καρφωμάτων οι γηπεδούχοι μείωσαν στο -12 (57-69 6.22 πριν το φινάλε) με τη ζώνη του Κολέ να προβληματίζει κάπως τον Χέρμπερτ και τους παίκτες του. Μόλις όμως επέστρεψε στο παρκέ ο "διαστημικός" Ντένις Σρέντερ... η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με απόλυτα πειστικό τρόπο! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35pjhyp22rt)

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.