Ο εθνικός ήρωας της Γαλλίας επέστρεψε για να χαρίσει άλλο ένα μετάλλιο στη χώρα και να βάλει πλώρη για να γίνει ένας από τους θρύλους της παγκόσμιας κολύμβησης, με σημείο αναφοράς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Λεόν Μαρσάν ξαναγράφει την ιστορία της κολύμβησης, ο νούμερο ένα φαν του είναι ο Μάικλ Φελπς, προπονητής του είναι ο ιδιοφυής Μπομπ Μπόουμαν και δεν θα είναι να απορεί κάποιος αν γύρω του, μελλοντικά, οι Γάλλοι "χτίσουν" γερές ομάδες σκυτάλης, και μικτής ομαδικής και ελεύθερου, για να κυνηγήσει τα... εννιά χρυσά μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. 


Τα κουκιά βγαίνουν: δύο πεταλούδες, ένα πρόσθιο, δύο μικτές ατομικές, ενδεχομένως ένα διακοσάρι ελεύθερο, μια μικτή ομαδική, μια μικτή ομαδική μικτή και μία σκυτάλη 4Χ200μ. ελεύθερο. Σαβά; 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35npvxjwv6p)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συνήθεις ύποπτοι


Ο Μαρσάν έκανε περίπατο στα 200μ. μικτή ατομική. Ουδείς θεώρησε στιγμή ότι θα χάσει, ακόμα κι όταν ο Σουν Γουάνγκ γύρισε πρώτος ύστερα από την πεταλούδα. Ένα γύρισμα και το δεύτερο πενηντάρι, στο ύπτιο, ήταν αρκετό. Με το πρόσθιο εξαφανίστηκε ενώ έκανε ένα ελεύθερο το οποίο του έδωσε χρόνο 1.54.06, μόλις έξι εκατοστά περισσότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ, τα 1.54.00, που έκανε στη Σαγκάη, απόντος του Φελπς, ο Αμερικανος Ράιαν Λόχτε. Ο Μαρσάν πήρε και αυτό το ολυμπιακό ρεκόρ του Φελπς, τα 1.54.23 που είχε κάνει το 2008 στο Πεκίνο. 

Ο 22χρονος Γάλλος έδειξε τέσσερα δάχτυλα, απαριθμώντας τα χρυσά που έχει πάρει, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν, που βρισκόταν στην "Ντεφάνς", χειροκροτούσε. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35nixyic65l)


Σε ό,τι αφορά τα 200μ. ύπτιο, η μόνη διαφορά από τα 100μ. ύπτιο ήταν... 100μ. ύπτιο. Η σπουδαία Αυστραλή Κέιλι ΜακΚίον έκανε το νταμπλ και άφησε δεύτερη, όπως στα 100μ. ύπτιο, τη Ρίγκαν Σμιθ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καναδή Κάιλι Μας, που ήταν τέταρτη στον τελικό της περασμένης Τρίτης. 

Σε ό,τι αφορά τη ΜακΚίον, έκανε με τη σειρά της ολυμπιακό ρεκόρ, σπάζοντας, με τα 2.03.73, τα 2.04.26 με τα οποία είχε πάει η Μίσι Φράνκλιν στο Λονδίνο το 2012.