Έκλεισε η πρώτη εβδομάδα αγωνιστικής δράσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και μετά τη σκοποβολή, το μπάντμιντον πήρε σειρά ως το παλκοσένικο προτάσεων

γάμου. Η Χουάνγκ Γιακιόνγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μικτό διπλό και ο σύντροφός της, μετά τη μεγάλη επιτυχία της, της έκανε πρόταση γάμου, την οποία έκανε αποδεκτή. Η Κινέζα νίκησε με παρτενέρ τον Ζενγκ Σιγουέι. 


Σε ό,τι αφορά την ποδηλασία, η Γαλλία γιορτάζει την πρώτη τριπλέτα στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1924 και το Άμστερνταμ. Οι Ζορίν Ντοντέ, Σιλβέν Αντρέ και Ρομέν Μαχιού ανέβηκαν στα πρώτα σκαλιά του βάθρου στην κατηγορία BMX.

Σε ό,τι αφορά το τραμπολίνο, η νικήτρια Μπριόνι Πέιτζ, που πήρε το χρυσό στην κατηγορία των Γυναικών, έπασχε από σύνδρομο κίνησης. Η Πέιτζ δεν μπορούσε να πηδήσει χωρίς να χάσει το χώρο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει φοβία. Όμως την ξεπέρασε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Φυσικά, αναφορά πρέπει να γίνει στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο των Γάλλων, το θρυλικό Τέντι Ρίνερ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -100κ. στο τζούντο. Ο Ρίνερ πήρε το τρίτο χρυσό του, μετά το Λονδίνο και το Ρίο το 2012 και το 2016, ενώ στο Τόκιο το 2021 ήταν "χάλκινο", όπως και στο Πεκίνο το 2008. Ο Ρίνερ έχει πάρει μετάλλιο σε πέντε διαδοχικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ξεχωριστό κατόρθωμα. Επίσης, έχει χρυσό στο Τόκιο με τη μικτή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35neis9shd5)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέφυγαν Κίνα και Γαλλία στα χρυσά

Σε ό,τι αφορά τον πίνακα μεταλλίων, οι ΗΠΑ είχαν ακόμα μία μέτρια ημέρα, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρυσό. Προηγούνται συνολικά, με 43, αλλά έχουν πάρει μόλις εννιά, που μετά κόπων βγάζει μέσο όρο 1,3 την ημέρα. Η Κίνα έχει πια 13 και συνολικά 31, ενώ η Γαλλία έχει 11 από τα συνολικά 36 της, όσα και η Αυστραλία. 


Δείτε εδώ τον πίνακα μεταλλίων.