Με τον Στέφανο Ντούσκο στον τελικό του μονού σκιφ και τον Εμμανουήλ Καραλή να μπαίνει στον προκριματικό του επί κοντώ, η όγδοη ημέρα δράσης των Ολυμπιακών Αγώνων “υπόσχεται” έντονες στιγμές για τα ελληνικά χρώματα. Ο Ντούσκος μπορεί να κατορθώσει κάτι μοναδικό, δηλαδή να φέρει το τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε τέσσερις συμμετοχές.

Η εθνική πόλο Ανδρών παίζει απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία, ψάχνοντας να κρατηθεί στην κορυφή του ομίλου της, ενώ ο Μάκης Μίτας και ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης δεν έχουν χάσει ακόμη τις πιθανότητές τους για την πρόκριση στον τελικό του σκητ. Στο ίδιο αγώνισμα κάνει την εμφάνισή της και η Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Στην κολύμβηση, η μυθική Νόρα Δράκου παίρνει μέρος στον προκριματικό των 50μ. ελεύθερο, σε μια συμμετοχή πρωτίστως δικαίωσης. Ο Δημήτρης Μάρκος κολυμπά στα 1.500μ., ενώ τα αδέλφια Σπανάκη θα κοιτάξουν να ανέλθουν στην κατάταξη έπειτα από τις δύο προγραμματισμένες κούρσες στα 470.


Ολυμπιακοί Αγώνες, σκοποβολή: Το μομέντουμ του Μίτα, η εκκίνηση της Κατζουράκη


Ο Μάκης Μίτας είναι πολύ κοντά στον τελικό του σκητ, αφού την πρώτη ημέρα του προκριματικου κατέλαβε την όγδοη θέση, δύο κάτω από εκείνη που δίνει εισιτήριο στον τελικό. Ο Μίτας είχε 73 εύστοχες βολές και τη δεύτερη ημέρα χρειάζεται καλύτερη σούμα ώστε να προκριθεί στον τελικό που γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου 3 Αυγούστου. Ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης τελείωσε τον προκριματικό με μία εύστοχη βολή λιγότερη και βρίσκεται στη 12η θέση. Οι επόμενοι τρεις γύροι θα κρίνουν την παρουσία τους στους γύρους των μεταλλίων.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qmydchm92p)

Από την πλευρά της, η Εμμανουέλα Κατζουράκη μπαίνει στον προκριματικό του σκητ. Η διακύβευση είναι ίδια, δηλαδή ένα καλό πλασάρισμα ώστε να έχει ισχυρές πιθανότητες στο δεύτερο γύρο του προκριματικού, την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Οι αθλητές: Μάκης Μίτας, Μπάμπης Χαλκιαδάκης (σκητ, σκοποβολή). Η ώρα: 10:00. Η ώρα του τελικού: 16:30. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 

Η αθλήτρια: Εμμανουέλα Κατζουράκη (σκητ, σκοποβολή). Η ώρα: 10:00. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Το altius του Μανόλο


Στη μάχη των προκριματικών του άλματος επί κοντώ μπαίνει ένα από τα πιο βαριά ονόματα του ελληνικού στίβου, ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο “Μανόλο” ξεκινά την προσπάθειά του για να πάει ψηλότερα από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Τόκιο.





Ο Καραλής θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του τέταρτος ανάμεσα στους 15 συμμετέχοντες του πρώτου γκρουπ, ενώ υπάρχουν άλλοι 16 στο δεύτερο. Το όριο πρόκρισης έχει τεθεί στα 5,80μ., ωστόσο, όπως συμβάινει συνήθως, η 12άδα θα κλείσει πολύ χαμηλότερα.

Ο αθλητής: Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντώ, στίβος). Η ώρα: 11:10. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, κωπηλασία: Ντούσκος για μετάλλιο


Για ένα back2back που θα είναι αξιομνημόνευτο και θα τον βάλει σε μια ελίτ κατηγορία αθλητών που έχουν πάρει μετάλλιο σε τουλάχιστον δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος, στον πρώτο τελικό του μονού σκιφ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34femot0ii1)

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο θα εκκινήσει από την πρώτη διαδρομή για να φέρει το τρίτο μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία, η οποία έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα στο Παρίσι.

Ο αθλητής: Στέφανος Ντούσκος (μονό σκιφ, κωπηλασία). Η ώρα: 11:30. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, κολύμβηση: Για την ιστορική πρόκριση η Δράκου


Η Νόρα Δράκου πέφτει, 12 χρόνια μετά την πρόκρισή της στα 50μ. ελεύθερο των Ολυμπιακών του Λονδίνου, σε ακόμα έναν προκριματικό για τη διοργάνωση των πέντε κύκλων. Η Πατρινή έχει πέσει ήδη στη σκυτάλη 4Χ100μ. της μικτής ομαδικής μικτής και πέφτει στο νερό, στην έβδομη διαδρομή της 10ης και τελευταίας σειράς, για να πάρει ακόμα μία πρόκριση. Τα 24.59 που έκανε στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου είναι χρόνος που θα της την δώσει, αλλά πρόκειται για το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο δεν έρχεται κατά βούληση.





Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Μάρκος, που απογοητεύτηκε με την εμφάνισή του στα 800μ., πέφτει στα 1.500μ., στην πρώτη προκριματική σειρά και ελπίζει σε καλύτερη εμφάνιση. Ο Μάρκος θα κολυμπήσει στην πέμπτη διαδρομή με ακόμα δύο κολυμβητές.

Η αθλήτρια: Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο, κολύμβηση). Η ώρα: 12:24. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 

Ο αθλητής: Δημήτρης Μάρκος (1.500μ., κολύμβηση). Η ώρα: 12:30. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, εθνική πόλο Ανδρών: Μπαίνει στη δυάδα με ρεβάνς



Το 13-8 με το οποίο έχασε από την εθνική Κροατίας στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ, τον Ιανουάριο, ήταν το χειρότερο παιχνίδι της εθνικής πόλο Ανδρών φέτος. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια κόσμου με δέλεαρ την εξασφάλιση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον α’ όμιλο του τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ενός ενδεχόμενου καλύτερου χιαστί για την πρόκριση στα ημιτελικά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34hxetzbboh)


Τρίτη στο β’ όμιλο αυτήν τη στιγμή είναι η Αυστραλία, που η Εθνική ενδεχομένως να προτιμουσε ως αντίπαλο αντί της τέταρτης Γαλλίας ή της δεύτερης Ουγγαρίας, ωστόσο το πρώτιστο είναι να αποφύγει την τέταρτη θέση στο δικό της όμιλο. Αυτό θα γίνει ακόμα και με ήττα στα πέναλτι, αφου θα πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Η ομάδα: Εθνική πόλο Ανδρών. Η ώρα: 13:05. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, ιστιοπλοΐα: Προσπάθεια αντιστροφής στα 470


Στη 14η θέση συνολικά, ύστερα από δύο ιστιοδρομίες, βρίσκονται τα αδέλφια Σπανάκη, Αριάδνη και Οδυσσέας, για την κατηγορία 470. Άλλες δύο κούρσες περιέχει το πρόγραμμα, στις οποίες ελπίζουν να συγκεντρώσουν λιγότερους βαθμούς ποινής από τους 24 της πρώτης ημέρας και να ανακάμψουν.

Οι αθλητές: Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκης (κατηγορία 470, κωπηλασία). Η ώρα: 16:45. Το κανάλι: ΕΡΤ1.