Για πολλούς ήταν ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που πάτησε ποτέ το πόδι του στο παρκέ. Ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών σε αεροπορικό δυστύχημα και βύθισε στο πένθος με συμπαίκτες και αντιπάλους στο NBA να τον αποθεώνουν.

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Κόμπι Μπράιντ από τους Λος Άντζελες Λέικερς στο NBA

Η ομάδα στην οποία αναδείχθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν οι Λος Άντζελες Λέικερς που σε κάθε ευκαιρία τιμούν τη μνήμη του για όσα πρόσφερε στο σύλλογο αλλά και γενικότερα στο μπάσκετ. Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 παρουσίασαν μάλιστα ένα νέο άγαλμα για εκείνον.

Η ημερομηνία μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς, ο "Black Mamba" φορούσε το Νο 8 αρχικά στη φανέλα του, ενώ η κόρη του Τζιάνα που βρισκόταν μαζί του στο δυστύχημα και έχασε τη ζωή της είχε το Νο 2 στη φανέλα της. Ο Κόμπι ολοκλήρωσε τη καριέρα του με το Νο 24 στη φανέλα οπότε ήταν ο απόλυτος συνδυασμός.



Υπήρχε στο παρελθόν ακόμη ένα άγαλμα το οποίο αποκαλύφθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2024 για τον ίδιο ακριβώς λόγο και είναι ένα χάλκινο μνημείο που δείχνει τον αείμνηστο Κόμπι να δείχνει τον ουρανό όπως έκανε και μετά την ιστορική ματσάρα των 81 πόντων που πέτυχε κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς.



Ο Μπράιαντ στη καριέρα του πέτυχε 33.643 πόντους και βρίσκεται στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στο NBA. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα , αναδείχθηκε δύο φορές MVP των τελικών ενώ έχει βρεθεί 18 φορές σε All Star Game με τις 11 από αυτές να είναι στη βασική πεντάδα.