Λίγες ώρες ακόμη θα πρέπει να περιμένει η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ για να μάθει αν θα βρίσκεται στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Αυστραλία και πλέον όλα κρίνονται στην αναμέτρηση της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν.

Ο αισιόδοξος Μαρίνκοβιτς και ο "φόβος" του Πέσιτς για το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πολύ κοντά σε μία τεράστια πρόκριση βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, η οποία επικράτησε με έξι πόντους (77-71) της Αυστραλίας και πλέον για να μπορέσει να βρεθεί στην οκτάδα θέλει νίκη της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν με τρεις πόντους και πάνω.

Ένα σενάριο εφικτό θα έλεγε κανείς, γνωρίζοντας τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους "πλάβι" και τη χώρα της Αφρικής, αλλά υπάρχουν παγίδες, κάτι που φρόντισε να επισημάνει στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

"Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο με το Νότιο Σουδάν, την ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Παίζουν ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ από τα άλλα. Μπάσκετ με πολύ τρέξιμο και σουτ και εξαιρετική αθλητικότητα. Δεν τους νοιάζει ποιος είναι στην άλλη πλευρά.

Παίζουν με σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά πιστεύουν στον εαυτό τους. Μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα συν και πλην 15 πόντους. Αρκετά δυσάρεστο αντίπαλο. Από όλες τις ομάδες του τουρνουά, είναι οι καλύτερες στα ριμπάουντ, 42 κατά μέσο όρο, εκ των οποίων 17, 18 στην επίθεση.

Είναι μια ομάδα που βρίσκεται συνεχώς σε μεταβατικό στάδιο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά και αποφασιστικοί, γιατί αυτά τα επιθετικά άλματα τους δίνουν πίσω την αυτοπεποίθησή τους."


Αντίθετα με τον προπονητή τού πιο αισιόδοξος παρουσιάστηκε στις δικές του δηλώσεις ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, με τον γκαρντ της Παρτιζάν να σχολιάζει πως η ομάδα του πρέπει να κερδίσει με τη μεγαλύτερη διαφορά για να βρει πιο εύκολο αντίπαλο στα προημιτελικά κάτι που φυσικά βολεύει την "επίσημη αγαπημένη".

"Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά, ώστε να έχουμε έναν ευκολότερο αντίπαλο στους προημιτελικούς. Είναι καλή ομάδα, παίζουν επιθετικά. Παρόμοια Καλή ομάδα, καλός προπονητής, παίζουμε σκληρά για να κερδίσουμε."