Το τζούντο βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά για τον... λάθος λόγο! Μετά τον Ιρακινό τζουντόκα Σαγιάντ Σεχέν, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και ο Αφγανός τζουντόκα, Μοχάμαντ Σαμίν Φαϊζάντ ο οποίος όπως έγινε γνωστό αποκλείστηκε από την φάση των "16".

Βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μοχάμαντ Σαμίν Φαϊζάντ 

Ο διεθνής οργανισμός ελέγχων (ITA) έκανε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης του πως βρέθηκε θετικός ο Αφγανός τζούντοκα, Μοχάμαντ Σαμίν Φαϊζάντ, στην "φάση των 16". Ο συγκεκριμένος αθλητής είναι μέλος της ομάδας των έξι Αφγανών που προσκλήθηκαν από την ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο 22χρονος αθλητής εντοπίστηκε θετικός σε χρήση της ουσίας stanozolol, ένα αναβολικό στεροειδές, που είναι μία από τις ουσίες που απαγορεύονται από τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου της ITA που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Φυσικά, όπως ήταν λογικό και επόμενο, ο Μοχάμαντ Σαμίν Φαϊζάντ, όπως και ο Ιρακινό τζουντόκα Σαγιάντ Σεχέν, αποκλείστηκε από την συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο.