Μετά τον εξαιρετικό προκριματικό που έκαναν οι Ευθύμης Μίτας και Χαλκιαδάκης έπρεπε να βελτιώσουν τις βολές τους για να μπορέσουν να βρεθούν στο μεγάλο τελικό του σκιτ ανδρών της σκοποβολής. Οι Έλληνες "εκτελεστές" όμως με με την κατάληψη της 11ης και 19ης θέσης αντίστοιχα, έχασαν τη μεγάλη πρόκριση τερματίζοντας εκτός εξάδας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Εκτός τελικού στο σκιτ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων Μίτας και Χαλκιαδάκης

Μία πολύ καλή παρουσία είχαν στη σκοποβολή και πιο συγκεκριμένα στο σκιτ ανδρών οι Ευθύμης Μίτας και Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης. Οι δυο αθλητές "πάλεψαν" όμως δεν κατάφεραν να πάρουντ το εισιτήριο για τον τελικό καθώς έμειναν εκτός εξάδας έπειτα από δύο μέρες αγωνιστικής δράσης στα προκριματικά του σκιτ.

Ο Μίτας κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια ωστόσο του... στοίχισαν τα τέσσερα πιάτα που έχασε τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην θέση του. Ο Έλληνας αθλητής πέτυχε 121 εύστοχες βολές από τις 125 και ολοκλήρωσε την πορεία του στα προκριματικά του σκιτ στην 11η θέση.

Από την άλλη, ο Χαλκιαδάκης σημείωσε 118 εύστοχες βολές οι οποίες τον οδήγησαν στην 19η θέση στα προκριματικά του σκιτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δυο αθλητές αποχαιρετούν το Παρίσι με ψηλά το κεφάλι δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό με τα ελληνικά χρώματα.