Η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών έμεινε κάτω από την Κροατία μετά την ήττα της στο παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική του τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η "γαλανόλευκη" έμεινε στους 8 βαθμούς, ενώ η Κροατία έφτασε στους 9. Η Ελλάδα θα παίξει με την Ιταλία στο παιχνίδι που θα κρίνει αν θα είναι τρίτη στον όμιλο ή θα μπει στην πρώτη δυάδα. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξισορρόπησε το παιχνίδι


Στο "πες μου τα plays σου να σου πω τι ομάδα είσαι", η φάση που ο Νικολαΐδης κερδίζει το πέναλτι που δεν έκανε γκολ από την πάσα του Φουντούλη από τη γωνία, δείχνει το βάθος της επικοινωνίας ανάμεσα στους παίκτες. Ο Φουντούλης έμεινε όλη την ώρα στα... φελλά, ο Αργυρόπουλος, δίπλα του, προσποιήθηκε δύο φορές ότι θα αλλάξει την πλευρά, η κροατική άμυνα άνοιξε σαν πληγή που βιάζεται, ο Νικολαΐδης έμεινε στο δεύτερο δοκάρι μόνος του, με αμυντικό πίσω του, ο οποίος τον γκρέμισε. 

Το γκολ δεν ήρθε, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη χημεία της ομάδας. 

Η Εθνική είχε ένα μεγάλο κενό στην απόδοσή της, στο δεύτερο μισό του τρίτου οκτάλεπτου, το οποίο η Κροατία εκμεταλλεύτηκε, αφού έβαλε επτά γκολ σε όλη την τρίτη περίοδο. 

Αυτό έφερε σκιές από το χαμένο προημιτελικό του Ζάγκρεμπ, που η Εθνική δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει την Κροατία και να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d367s42ita4h)

Οι Κροάτες δεν σκόραραν απλώς, αλλά έβρισκαν και εύκολα σουτ χωρίς μπλοκ. Η Εθνική πήγαινε το παιχνίδι εκεί που ήθελε ως το σημείο αυτό, ύστερα από ένα θαυμάσιο σερί 4-0, μια και κατάφερνε να διατηρείται μπροστά στο σκορ, έφτασε τη διαφορά και στα δύο γκολ, 5-3 και 6-4 στο ημίχρονο, γενικώς έδειχνε να μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Ακόμα και μετά το δεύτερο χαμένο πέναλτι, του Φουντούλη, όταν η μπάλα γλίστρησε από το χέρι του, έμοιαζε να είναι σε ευνοϊκή θέση. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το δώρο του Μπίλιακα

Η Κροατία, με τον Ρώσο Χάρκοφ να είναι ο καλύτερος παίκτης της, έβαλε το ματς στα σκαριά, αλλά στην αρχή της τέταρτης περιόδου όλα άλλαξαν, όταν ο Μπίλιακα γρονθοκόπησε τον Αργυρόπουλο με 7'55'' για τη λήξη. Ο διεθνής περιφερειακός εκτέλεσε το πέναλτι και ευστόχησε, για να μειώσει σε 11-10, και οι Κροάτες έπαιξαν για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d367uq4qu86h)

Η Εθνική εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο ποσοστό αυτήν την ιδιάζουσα κατάσταση, αν και όχι απολύτως. Οι Κροάτες πήραν αποβολή στην πρώτη επίθεσή τους και ο Φάτοβιτς σκόραρε. Ο Σκουμπάκης μείωσε και έπειτα η Εθνική είχε τέσσερις προσπάθειες σε μία επίθεση, τρεις εκ των οποίων απέκρουσε ο Πάμπαντιτς. 

Στο 4'52'' ο διαιτητής έδωσε αναίτια αποβολή με αντικατάσταση στον Αργυρόπουλο, όμως ο Στάθης Καλογερόπουλος ισοφάρισε στον τελευταίο παραπάνω, περίπου 20 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η ποινή του Μπίλιακα. 

Η Κροατία μπόρεσε να βρει, με δύο υπερβολικές αποβολές στον Φουντούλη, γκολ σε δύο επιθέσεις με τον παραπάνω και να μπει ξανά μπροστά με δύο γκολ. Η Εθνική μείωσε 1'12'' πριν τη λήξη με σουτ του Βλαχόπουλου, αλλά στην επίθεση των Κροατών σφυρίχτηκαν δύο ποινές. Η Εθνική έβγαλε την άμυνα με 10'' να απομένουν.


Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ, ο Μάνος Ζερδεβάς πήγε στην αντίπαλη εστία, αλλά η κυκλοφορία ήταν απρόσεκτη, σουτ δεν έγινε ποτέ και το ματς έληξε.