Μάρτυρες μιας εκ των πλέον συγκλονιστικών στιγμών των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων έγιναν οι θεατές που παρακολουθούν τα αγωνίσματα του στίβου στο "Σταντ ντε Φρανς". Κατά τη διάρκεια των προκριματικών των 100 μέτρων ανδρών, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η πολύ χαμηλή ταχύτητα που ανέπτυξε ο Μαυροβούνιος Ντάρκο Πέσιτς. 

Η εξήγηση ήταν όχι μόνο ανθρώπινη, αλλά ήρθε να αναδείξει το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης! Κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Ολυμπιακό Χωριό, ο 32χρονος αθλητής υπέστη κάταγμα στο πόδι σε άσχημη προσγείωση σε άσκηση που περιλάμβανε διαδοχικά άλματα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η συμμετοχή του στους αγώνες. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές τις μπέρες κυκλοφορούσε με ειδική μπότα και παρότι οι γιατροί του συνέστησαν να μην πιέσει το τραυματισμένο του πόδι, ο Πέσιτς πήρε ειδική άδεια να αγωνιστεί στα 100 μέτρα (και όχι στο δέκαθλο που είναι το αγώνισμα που ειδικεύεται), καθώς θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια! 

"Θα τερμάτιζα και περπατώντας για τον πατέρα μου"

Ο χρόνος των 11.85 που πραγματοποίησε ήταν το τελευταίο που τον απασχολούσε στη γραμμή του τερματισμού. "Ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος που με μύησε στον κόσμο των σπορ. Αυτή η κούρσα ήταν για εκείνον", δήλωσε μετά τον προκριματικό με τους υπευθύνους της αποστολής του Μαυροβουνίου να εξηγούν ότι ο συμπατριώτης του έθεσε σε κίνδυνο με αυτή την ενέργεια την υπόλοιπη καριέρα του, καθώς οι γιατροί του είχαν απαγορεύσει οποιαδήποτε μορφή άθλησης για τις επόμενες έξι εβδομάδες! 

"Ακόμη κι αν τερμάτιζα περπατώντας, θα αισθανόμουν την ίδια χαρά. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί μοναδική χαρά για οποιονδήποτε αθλητή. Και σήμερα μοιράστηκα αυτή τη χαρά με τον πατέρα μου", ήταν τα συγκινητικά του λόγια. Δείτε τη συγκλονιστική προσπάθεια του Μαυροβούνιου πρωταθλητή στο βίντεο που ακολουθεί: 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d36bjgcktdzt)

* Η φωτογραφία από τον σημερινό προκριματικό των 100μ. δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα canadian running.