Οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν στο τελευταίο παιχνίδι τους στον τρίτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 το Πουέρτο Ρίκο σ' ένα παιχνίδι που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ούτε καν σαν φιλικό, μιας και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια.

Το Πουέρτο Ρίκο ήταν καλύτερο στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης και βρισκόταν μπροστά στο σκορ, αλλά στη συνέχεια ο Άντονι Έντουαρντς συμπαρέσυρε τους συμπαίκτες του και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +21 (83-104) με την Team USA να κάνει το απόλυτο και να περιμένει τη Βραζιλία στα προημιτελικά.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το Πουέρτο Ρίκο που ξάφνιασε τις ΗΠΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Πουέρτο Ρίκο να είναι εύστοχο και να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 12-10 στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, με τους βασικούς του Στιβ Κερ να έχουν μπει πολύ χαλαρά στον αγώνα γνωρίζοντας πως έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Η παρέα του Χοσέ Αλβαράδο συνέχισε την υπέρβαση στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και πήγε μάλιστα στον πάγκο για την ανάπαυλα με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (29-25) μιας και εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία που βρήκαν στην άμυνα των Αμερικάνων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d36ekp4zurwh)

Επέβαλλαν την... τάξη Ντουράντ και Έντουαρντς για τις ΗΠΑ

Παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ ανέβασαν κάπως το ρυθμό τους και έβρισκαν πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι το Πουέρτο Ρίκο βρισκόταν ακόμη μπροστά έστω και με ισχνό προβάδισμα (37-36) στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας μία μίνι υπέρβαση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d36f7zgaeozd)
Κάπου εκεί όμως τα αστεία... τελείωσαν με τους Κέβιν Ντουράντ και Άντονι Έντουαρντς να παίρνουν το όπλο έξω από τα 6.75 και με "μαέστρο" τον Λεμπρόν Τζέιμς οι Αμερικάνοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 8-28 έστειλαν τη διαφορά στο +19 (45-64) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d36elpja7shd)

Καταναγκαστικό έργο για τις ΗΠΑ το υπόλοιπο του αγώνα

Το Πουέρτο Ρίκο γνώριζε πως για να μπορέσει να επανέλθει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα θα έπρεπε να πάιξει καλή άμυνα, κάτι που πραγματοποίησε στην αρχή της τρίτης περιόδου, αλλά δεν μπορούσε να βρει το δρόμο στο σκοράρισμα και ήταν πίσω στο σκορ με 24 (49-73).

Οι ΗΠΑ συνέχισαν χωρίς να κόψουν ρυθμό και έφτασαν τη διαφορά στο +28 (59-87) στο τέλος της τρίτης περιόδου δείχνοντας πως η τελευταία περίοδος είναι διαδικαστική τόσο για την έκβαση του ματς όσο και για την πρωτιά στον όμιλο.

Ο "αγαπητός" Έντουαρντς και ο... μισητός Εμπίντ οδήγησαν τις ΗΠΑ στο 3-0 στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι δύο ομάδες στο τέλος έβαλαν τις "δεύτερες" πεντάδες τους με τον μοναδικό που έδειχνε ότι έχει όρεξη στην αναμέτρηση να είναι ο Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσε να χαρίσει όμορφες εικόνες στο κοινό που τα είχε... βάλει με τον Εμπίντ.

Ο σέντερ των Φιλαδέλφεια 76ερς επέλεξε την Αμερική αντί για τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση τους φιλάθλους των "τρικολόρ" που σε κάθε προσπάθεια του κάνουν... χαμό εναντίον του με φοβερά γιουχαρίσματα.