Το ελληνικό μπάσκετ πανηγυρίζει τη σπουδαία πρόκριση της εθνικής Ελλάδος στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά όπως λέει και ο λαός... τρώγοντας ανοίγει και η όρεξη! Λίγα λεπτά μετά την οριστικοποίηση της παρουσίας της "επίσημης αγαπημένης" στα νοκ άουτ του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ (μετά το θρίαμβο της Σερβίας επί του εκπληκτικού Νότιου Σουδάν) έγινε γνωστό και το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων. 

Η εθνική μας θα τεθεί αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 14.30 το μεσημέρι. Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και οι υπόλοιποι τρεις προημιτελικοί με το πρόγραμμα να έχει ως εξής: 

12.00 Γερμανία - Ελλάδα
15.30 Σερβία - Αυστραλία
19.00 Καναδάς - Γαλλία
22.30 ΗΠΑ - Βραζιλία

Αν προκριθεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Γαλλία - Καναδάς στα ημιτελικά

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λιλ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της πρώτης φάσης ξεκαθάρισε και το μονοπάτι όλων των ομάδων στο δρόμο προς το βάθρο. 

Στον πρώτο ημιτελικό ο νικητής του ζευγαριού Γερμανίας - Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Καναδάς - Γαλλία. Στον δεύτερο ημιτελικό ο νικητής του ζευγαριού ΗΠΑ - Βραζιλία θα μονομαχήσει με το νικητή του αγώνα Σερβία - Αυστραλία. 

Βάσει το συστήματος διεξαγωγής του τουρνουά ήταν δεδομένο ότι δεν θα βρισκόντουσαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά ΗΠΑ και Γερμανία (καθώς ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες της πρώτης φάσης), γεγονός που ευνοήσε την εθνική μας ομάδα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παρουσίας της στους "4" καθώς θα αποφύγει τον Λεμπρόν Τζέιμς και την παρέα του. Απλά η ελληνική ομάδα στάθηκε διπλά... τυχερή, καθώς δεν θα βρει μπροστά της ούτε τους Σέρβους στα ημιτελικά. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει πρώτα το πολύ ψηλό εμπόδιο του Ντένις Σρέντερ και των "πυρηνικών" Γερμανών. 

Οι ημιτελικοί του ολυμπιακού τουρνουά θα διεξαχθούν την Πέμπτη 8/8 ενώ οι τελικοί το Σάββατο 10/8.