Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπαίνει σε ακόμα έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, τον τρίτο, την Κυριακή 4 Αυγούστου (16:00), στον οποίο δεν είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η βαθμολογία του στους προκριματικούς, δηλαδή τα 14.800, είναι χαμηλή για τα στάνταρ του, παρ’ όλα αυτά ο γυμναστής των κρίκων μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα, όμως, παρ’ ότι το βεληνεκές του παραμένει υψηλό και μπορεί να χαρίσει, όπως του ζητά κατ’ επανάληψη ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, 10 ακίνητες φωτογραφίες, οι δύο Κινέζοι με την υψηλότερη βαθμολογία στους προκριματικούς είναι το φαβορί.

Θα ζήσουμε το απόγευμα άλλη μια υπέρβαση, από έναν υπεραθλητή που έχει μάθει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του να ανατρέπει προγνωστικά και εις βάρος του δεδομένα; Να ξεπερνά τραυματισμούς, ατυχίες και πάντα να βρίσκει τρόπο να συγκλονίζει όλους τους Έλληνες;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d308qudmvd1l)

Τι λένε στο επιτελείο του Πετρούνια για τους μεγάλους του αντιπάλους

Τι λένε, όμως, οι καθ' ύλην αρμόδιοι για τις ισορροπίες του ιστορικού τελικού; Παρ’ ότι ο Γινγκγουάν Ζου είχε την καλύτερη βαθμολογία, με 15.300, το ελληνικό επιτελείο εκτιμά ότι είναι αθλητής ή του ύψους ή του βάθους, ενώ, επιπλέον, δεν θα φέρει το πρόγραμμα που έκανε για το ομαδικό, το οποίο χαρακτηρίζεται "διαστημικό". Η απειλή είναι ο Γιανγκ Λιου, που πέρασε με 15.233 και στο ομαδικό έκανε 15.500 στους κρίκους. Είναι σταθερός και αυτήν τη στιγμή μοιάζει να είναι ένα βήμα παραπάνω από τον Έλληνα γυμναστή.

Ίδια απειλή, ίσως και ακόμα σημαντικότερη, είναι ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ. Το πρόγραμμά του στον προκριματικό ήταν εντάξει και έφτασε στους 14.966. Ο Σαΐντ ήταν ο σημαιοφόρος της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2021, όμως δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς. Επιπλέον, είναι 34 ετών, οπότε κάνει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Ο φόβος της ελληνικής αποστολής είναι ότι αν ο Σαΐντ κάνει ένα πρόγραμμα που του χαρίσει βαθμολογία κοντά στα μετάλλια, ενδεχομένως να μπει στα μετάλλια, για να αποχαιρετήσει με τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κυνηγά ένα μετάλλιο που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ξανά αθλητής στους κρίκους

Ο Πετρούνιας, από τη μεριά του, ψάχνει τη θέση στο βάθρο για τη δική του υστεροφημία: Αν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος γυμναστής στην Ιστορίατης ενόργανης γυμναστικής που θα έχει κατακτήσει τρία διαδοχικά ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ. Είχε στεφθεί χρυσός Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο, για να ακολουθήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο πέντε χρόνια αργότερα (2021). Πριν από μια εβδομάδα μετά το τέλος του προκριματικού, είχε δώσει μια υπόσχεση: "Την άλλη Κυριακή θα είναι όλα διαφορετικά"...

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d309wfvj7is1)

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό, φρόντισε να στείλει το δικό του διαδικτυκό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες! Θα κάνει τρίτος την προσπάθειά του, πίσω από τους δύο Κινέζους, ύστερα από την κλήρωση που έγινε. Ο Σαΐντ θα αγωνιστεί έκτος. Η μεγάλη στιγμή του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, εφτά φορές πρωταθλητή Ευρώπης, μα πάνω απ' όλα η μεγάλη στιγμή ενός Έλληνα που ξέρει να κάνει τους συμπατριώτες του να δακρύζουν έφτασε! 

Στην εκκίνηση μιας δεύτερης "γαλανόλευκης" εβδομάδας στο Παρίσι που πλέον ετοιμάζεται να προσφέρει στους Έλληνες μεγάλες συγκινήσεις, καθώς στις δεδομένες προσπάθειες του Πετρούνια, του Τεντόγλου, του Καραλή και των εθνικών ομάδων πόλο, ήρθε να προστεθεί και η σπουδαία πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Το απόγευμα, όμως, οι καρδιές όλων θα χτυπούν για τον "άρχοντα των κρίκων"!