Η πρώτη νίκη σε φιλικό της Μάντσεστερ Σίτι στην περιοδεία της στις ΗΠΑ είναι... γεγονός! Οι πρωταθλητές Αγγλίας επιτέλους... χαμογέλασαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού μετέτρεψαν το ματς με την Τσέλσι σε... υγιεινό περίπατο! Με έναν Χάαλαντ από άλλον... πλανήτη, χατ-τρικ και δυο γκολ μέσα σε μόλις στα πρώτα πέντε λεπτά, οι "πολίτες" επιβλήθηκαν με 4-2 των "μπλε" εν μέσω αποθεώσης από τους χιλιάδες φιλάθλους τους που κατάκλυσαν τις εξέδρες του γηπέδου.


Η Μάντσεστερ Σίτι που η αλήθεια είναι ότι έχει προβληματίσει με τις εμφανίσεις της στα άλλα φιλικά και ιδιαίτερα με την αμυντική της λειτουγεία που έχει ήδη δεχθεί... καταιγισμό γκολ γεύτηκε τη χαρά της νίκης επί ολλανδικού εδάφους μετά την ήττα με 4-3 από την Σέλτικ, την ήττα με 3-2 από την Μίλαν, και την ισοπαλία 2-2 με τη Μπαρτσελόνα από την οποία "λύγισε" στην διαδικασία των πέναλτι με 4-1



Πάρτι της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι με... χατ τρικ του Χάαλαντ

Με το... καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις της η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι που ασκούσε ασφυκτικό πρέσινγκ στα καρέ της Τσέλσι και μόλις στο τρίτο λεπτό ο Χάαλαντ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Κόλγουιλ. Ο Νορβηγός φορ ευστόχησε και άνοιξε λογαριασμό στο ματς (1-0) από την άσπρη βούλα ωστόσο χρειάστηκε να εκτελέσει δυο φορές καθώς ο ρέφερι του αγώνα διέταξε να επαναληφθεί η εκτέλεση.


Δύο λεπτά χρειάστηκαν για να ξαναβρεί ο Χάαλαντ τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν και στο 5ο λεπτό, εκμεταλεεύτηκε αμυντικό λάθος της Τσέλσι και με ιδανική εκτέλεση σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του που μόλις από τα πρώτα πέντε λεπτά βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Η Τσέλσι αν και είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να μειώσει στο σκορ, δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ με τους Κρίστοφερ Νκούνκου και Έντσε Φερνάντες οι οποίοι "νικήθηκαν" από τον Στέφαν Ορτέγκα.

Στο δεύτερο μέρος, οι "πολίτες" συνέχισαν από εκεί που... σταμάτησαν με πατημένο το γκάζι και βρήκαν δυο ακόμη γκολ. Ο 21χρονος αμυντικός Όσκαρ Μπομπ σκόραρε για το 3-0 και αποθεώθηκε, ενώ στο 56ο λεπτό ο Χάαλαντ πέτυχε χατ-τρικ για το 4-0 υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα που παρακολουθούσε την ομάδα του να "πυροβολεί" χωρίς σταματημό.

Η Τσέλσι η οποία δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στην ανωτερότητα και... φόρα της Μάντσεστερ Σίτι, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-3 με βολέ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 59' και στο 89' να κατεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 4-3 με τον Μαντουέκε.

HAALAND Hat-Trick - Manchester City vs Chelsea 4-2 Highlights & Goals - Friendly 2024