Δέστε τις ζώνες σας, τοποθετήστε τα καθίσματά σας σε όρθια θέση και... ετοιμαστείτε να απογειωθείτε παρέα με τον Μίλτο Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με προορισμό ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία του παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού. 

Ο κορυφαίος άλτης μήκους στον πλανήτη, έστειλε το μήνυμά τους στους επίδοξους διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου και εξασφάλισε... χαλαρά την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης 6/8 στο "Σταντ ντε Φρανς" του Παρισιού με προγραμματισμένη ώρα έναρξης 21.20. 

Πρόκριση του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8.32μ.

Στον προκριματικό που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το όριο πρόκρισης των 8.15 μέτρων και με "πτήση" στα 8.32 εξασφάλισε την παρουσία του στο μεγάλο ραντεβού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το άλμα του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο, οι μόνοι αθλητές που είχε περάσει στο πρώτο άλμα τα οκτώ μέτρα (χωρίς όμως να ξεπεράσουν το όριο των 8.15 ήταν ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι (8.01) και ο Κινέζος, Γιάναν Γουάνγκ (8.12).  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d370n8tixcup)

Πλέον ο "ιπτάμενος" Μίλτος περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στον τελικό, αν και όπως φάνηκε έχει ταξιδέψει με... άγριες διαθέσεις στο Παρίσι, όχι μόνο για να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά και για να καταρρίψει επιτέλους το "στοιχειωμένο" πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα. Και όπως φάνηκε από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στον προκριματικό, το... απλησίαστο όριο του 8,70μ. ίσως να είναι πιο κοντά απ' ότι υποθέτουμε!