Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αν και έκανε εξαιρετική προσπάθεια στα 100μ. δεν κατάφερε να βρεθεί σους τρεις καλύτερους χρόνους καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 11.25 και έμεινε εκτός ημιτελικών. Παρ' όλα αυτά, η Ελληνίδα αθλήτρια συνέχισε απτόητη και συμμετείχε και στους προκριματικούς των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετέχει για πρώτη φορά, με φόντο την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d370o1cvheyp)


Η Εμμανουηλίδου που έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην πέμπτη προκριματική σειρά των 200μ. με χρόνο 23.06, ενώ η Ολίβια Φωτοπούλου που εκπροσωπεί την Κύπρο τερμάτισε πέμπτη με 23.07 και έτσι η πρόκριση τους για τα ημιτελικά θα κριθεί στα ρεπεσάζ. 

Εμμανουηλίδου: "Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Μετά τον αγώνα της, η Εμμανουηλίδου δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε ότι θέλει το κάτι παραπάνω, ενώ σημείωσε ότι ενώ νιώθει καλά δεν ξέρει γιατί δεν της... βγαίνει. Παράλληλα, επισήμανε ότι η πρόκριση για τα ημιτελικά είναι στις δυνατότητες της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3717nvtc4w9)

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

"Προς το παρόν δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι επιτυχία που είμαι εδώ, αλλά δεν μου αρκεί, θέλω κάτι παραπάνω. Το καλό είναι ότι υπάρχει πια ρεπεσάζ. Η πρόκριση είναι μέσα στις δυνατότητές μου.

Νιώθω καλά, αλλά νομίζω ότι το χάνω στο τέλος με το μυαλό μου, δεν το διαχειρίζομαι καλά και σφίγγω. Αυτός ο νέος κανονισμός με το ρεπεσάζ είναι θετικός δίνω σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι κάτι πολύ καλό.

Σήμερα, πάντως, περίμενα να περάσω απ’ ευθείας, να βγάλω ένα χρόνο κάτω από τα 23’’ γιατί νιώθω πολύ καλά. Θα δούμε αύριο. Στα τελευταία μέτρα σήμερα, όπως και προχθές στα 100 τελευταία μέτρα, το έχασα. Πιστεύω είναι περισσότερο στο μυαλό αυτό, το πως δηλαδή διαχειρίζεται η κάθε μία τη στιγμή".

"Όσον αφορά την ατμόσφαιρα του σταδίου, αλλά και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων εν γένει η Ελληνίδα αθλήτρια δήλωσε: "Νομίζω ότι ως διοργάνωση δε διαφέρει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Βέβαια, εδώ το στάδιο είναι γεμάτο κι αυτό είναι λίγο αγχωτικό, αλλά είναι τέλεια η ατμόσφαιρα".