Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μία καινοτόμο πρωτοβουλία, ζητώντας σε επικοινωνία που είχε με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να θεσπιστεί ένα νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας να μπορούν να μεταπωλούν τα εισιτήριά τους για τα ματς που δεν θα πηγαίνουν στο γήπεδο.

Η πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την μεταπώληση εισιτηρίων διαρκείας

Στόχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που επικοινώνησε στους υπουργούς Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.κ. Βρούτση και Παπαστεργίου το οποίο θα επιτρέπει στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας να μεταπωλούν τη θέση τους στο γήπεδο για τους αγώνες που δεν θα μπορούν να πηγαίνουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που ήδη έχει τεθεί σε ισχύ στο εξωτερικό με χαρακτηριστικό παράσδειγμα το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, το NBA όπου οι κάτοχοι διαρκείας 
έχουν ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να παραχωρήσουν την θέση τους στο γήπεδο για τα ματς που δεν πηγαίνουν και όλο αυτό κατόπιν συνεννόησης ενός αντιτίμου που συμφωνείται με τον αγοραστή.

Η πρόταση που έχει καταθέσει η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ φέρει και τον τρόπου που μπορεί να επιτευχθεί όλο αυτό και είναι μέσω μιας ειδικής πλατόφρμας. Η πώληση/ αγορά των εισιτηρίων διαρκείας θα μπορεί να γίνεται με την βοήθεια της εταιρίας ticketing που συνεργάζεται κάθε ΚΑΕ ή ΠΑΕ, στο επίσημο κανάλι πώλησης μίας ομάδας.

Έτσι, θα υπάρχουν ωφέλη προς όλες τις πλευρές, τόσο από από αυτήν του κάτοχου του εισιτηρίου διαρκείας, όσο και από την ίδια την ομάδα που  θα κρατάει ένα ποσοστό από την μεταπώληση - και κατ' επέκταση την πολιτεία μέσω των σχετικών φόρων. Φυσικά, μεγάλο ώφελος θα έχει και ο αγοραστής που ψάχνει εισιτήριο να δει από κοντά τον αγώνα και όταν υπάρχει sold-out ακόμη και αν δεν μπορούν να δώσουντ ο απρών οι κάτοχοι, δεν βρίσκει πουθενά.

Μάλιστα, η εν λόγω πρόταση φέρεται πως δεν περνά απαρατήρητη από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα οποία βλέπουν με... καλό μάτι αυτή την πρόταση όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να εφαρμοστεί είναι να τεθεί σε ισχύ μια σχετική νομοθετική ρύθμιση.