Μπορεί να περίμενε μέχρι τη τελευταία στιγμή το αποτέλεσμα ανάμεσα στη Σερβία και το Νότιο Σουδάν, αλλά αυτό δε μειώνει σε καμία περίπτωση το κατόρθωμα της. Η Ελλάδα χάρις στη νίκη κόντρα στην Αυστραλία προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και ετοιμάζεται για το... Παρίσι.

Το γούρικο "Mπερσί" του ευρωπαϊκού και η "Accor Arena" των Ολυμπιακών Αγώνων

Σχεδόν όλοι ετοίμαζαν βαλίτσες για το Παρίσι. Κάτι που δε συνέβη για τις ομάδες που ήταν στο τουρνουά μπάσκετ μιας και οι πρώτοι αγώνες έγιναν στη Λιλ, μία πόλη βέβαια που μπορεί κανείς να πει πως ήταν γούρικη για την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε την υπέρβαση απέναντι στην Αυστραλία και πήρε τη νίκη, η οποία την έστειλε στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία που της... χρωστάει κάτι από το κοντινό παρελθόν και το Eurobasket 2022.

Πλέον οι αγώνες μεταφέρονται στο Παρίσι και το ιστορικό "Μπερσί" που ξυπνάει πολύ όμορφες μνήμες στους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους μιας και το 1996 ήταν το γήπεδο που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη Euroleague με την περιβόητη τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί για τους "πράσινους" να ήταν κάτι ιδανικό, αλλά για τους "ερυθρόλευκους" δεν ήταν ακριβώς το ίδιο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον ημιτελικό με δυσκολία της Παρτιζάν αλλά στον τελικό ηττήθηκε δίκαια από τους "μπλαουγκράνα" που πήραν το... αίμα τους πίσω.

Πρόκειται για ένα γήπεδο που η χωρητικότητά του ξεκινάει από τις 7.000 και φτάνει μέχρι τις 20.300 θέσεις. Στους αγώνες μπάσκετ συνήθως η μέγιστη χωρητικότητα είναι 15.609 θεατές, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο πόσοι φίλαθλοι θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχει μέχρι στιγμής αλλάξει τέσσερα ονόματα καθώς από το 1984 έως το 2014 λεγόταν "Palais Omnisports de Paris-Bersy", ακολούθως μετονομάστηκε σε Bercy Arena για μία σεζόν (2014/15), και σε Accor Hotels Arena (2015-2020), ενώ πλέον ονομάζεται Accor Arena.

Olympics Paris 2024 | Basketball Arenas