"Φαινόμενο" η Σιμόν Μπάιλς, θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων η Κέιτι Λεντέκι, απόλυτη ατραξιόν η "revenge team" των Ηνωμένων Πολιτειών στο μπάσκετ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τελικός στο μονό των ανδρών του ολυμπιακού τουρνουά τένις... έκοβε την ανάσα, πολύ πριν οριστικοποιηθεί η "τιτανομαχία" του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάρλος Αλκαράθ στο θρυλικό "Philippe Chatrier".

Όσοι τυχεροί θεατές... πλήρωσαν μια περιουσία για να βρεθούν στις εξέδρες του κεντρικού γηπέδου των εγκαταστάσεων του Ρολάν Γκαρός, γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα γινόντουσαν μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Είτε θα έβλεπαν τον ένα και μοναδικό Νόβακ Τζόκοβιτς να προσθέτει στο πέτο του το μοναδικό παράσημο που του είχε μεινει... απωθυμένο καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του (το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο), είτε θα έβλεπαν τον απίθανο Κάρλος Αλκαράθ να γίνεται ο νεότερος χρυσός ολυμπιονίκης στο τένις στην ιστορία του αθλήματος! 

Τελικά έμελλε να υποκλιθούν στο μεγαλείο του αναμφισβήτητου GOAT του παγκόσμιου τένις! Του ενός και μοναδικού Νόβακ Τζόκοβιτς που στον κορυφαίο, ίσως, τελικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (και όχι μόνο) νίκησε τον επίδοξο διάδοχό του, φτάνοντας στο πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με 2-0 σετ (7-6, 7-6). Ένα παιχνίδι - αριστούργημα που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο και που αν μπορούσε να αποκτήσει μορφή ζωγραφικού πίνακα θα έπαιρνε αυτομάτως θέση σε κεντρική αίθουσα του Λούβρου! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3755zn1lnhd)

Μια απίστευτη παράσταση διάρκειας 2 ωρών και 50 λεπτών ολοκληρώθηκε με τον "Νόλε" να φτάνει στο πολυπόθητο "Golden Slam" και τον Αλκαράθ να πείθει ότι είναι απλά θέμα χρόνου... να ενταχθεί σύντομα στο κλειστό ολυμπιακό κλαμπ των κορυφαίων του αθλήματος.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d377bg1bscox)

"Ραψωδία" Αλκαράθ - Τζόκοβιτς για μια θέση στην αιωνιότητα! 

Με τους δύο σταρ να μπαίνουν στο κορτ χωρίς να έχουν απωλέσει ούτε ένα σετ στη διαδρομή τους μέχρι τον τελικό, δεκάδες celebrities (από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και τη Σερένα Γουίλιαμς, μέχρι τον Τζον Τραβόλτα και τη Σάρον Στόουν) περίμεναν να παρακολουθήσουν μια τενιστική ραψωδία, σε ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα του κόσμου, και δεν διαψεύστηκαν.

djokovic_alkaraz_olympic_games_2024_travolta
djokovic_alkaraz_olympic_games_2024_sharon_stone
djokovic_alkaraz_olympic_games_2024_serena_williams

Είχε συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού και το σκορ ήταν ακόμη... 2-2 στο πρώτο σετ! Πόντοι και ανταλλαγές πόντων πέρα από κάθε φαντασία, με τους δύο τενίστες να φλερτάρουν διαρκώς στα σέρβις γκέιμς του αντιπάλου τους το κοινό να παρακολουθεί εκστασιασμένο και τον Τζόκοβιτς να χαμογελά αμήχανα από τις... πέρα από κάθε φαντασία άμυνες του Ισπανού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3753dmdd5ft)

Το μπρέικ δεν έμελλε να έρθει ποτέ, το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ κι εκεί ο τεράστιος "Νόλε" βρήκε με απίθανο σερί τεσσάρων πόντων τις λύσεις που χρειαζόταν για να προηγηθεί 1-0 (7-3 στο τάι μπρέικ). Όλα αυτά με τη συμπλήρωση μίας ώρας και 34 λεπτών! Ναι, τόσο χρόνο χρειάστηκαν οι δύο υπεραθλητές για να λυγίσει ο ένας τον άλλον. Και ήμασταν ακόμη στην αρχή... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d376u9rqb6rl)

Αλύγιστοι Τζόκοβιτς - Αλκαράθ έπαιζαν με τη δύναμη της ψυχής τους

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε στους ίδιους ακριβώς ρυθμούς, με μοναδική διαφοροποίηση τη μεγαλύτερη πίεση που εμφανώς συνόδευε την όλη συμπεριφορά του Αλκαράθ στο κορτ. Όχι ότι ο Τζόκοβιτς πήγαινε πίσω. Τα ξεσπάσματα προς το box του ήταν απόρροια της απίστευτης έντασης των στιγμών.

Ο Σέρβος, άλλωστε, ήξερε ότι αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία να ξορκίσει το "απωθυμένο" 16 ετών, που κουβαλά από την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο. 21 ετών ήταν όταν πήρε το ολυμπιακό βάπτισμα του πυρός στην Κίνα, το Λος Άντζελες στα 41 του χρόνια έμοιαζε... απαγορευτικό. Ίσως και αυτή να ήταν τελικά η μικρή λεπτομέρεια που έκρινε τον τελικό στο Παρίσι. Το γεγονός ότι ο "Νόλε" έπαιζε για την τελευταία του ευκαιρία σε αντίθεση με τον κατά 16 χρόνια μικρότερο αντίπαλό του που είναι σίγουρο ότι θα έχει τουλάχιστον 3-4 ευκαιρίες ακόμη για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.  

Έχοντας ξεπεράσει τις 2,5 ώρες διάρκεια στο παιχνίδι, πάλευαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους να γράψουν ιστορία! 6-6 και στο δεύτερο σετ και τα πάντα θα κρίνονταν σε δεύτερο τάι μπρέικ! Κι εκεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο βασιλιάς είχε μόλις καθίσει στον ολυμπιακό του θρόνο! Και ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τα πάντα... άρχισε να κλαίει σαν μικρό παιδί! Συγκλονιστικό, συγκινητικό, ανατριχιαστικό!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d377renfju7l)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε στο "κλειστό κλαμπ" των κατόχων "Golden Slam"

Μόλις τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συμπεριλαμβάνονταν μέχρι φέτος στην περιορισμένη λίστα των κατόχων "Golden Slam", του απόλυτου ρεκόρ στην καριέρα ενός τενίστα. Μόνο ο Άντρε Άγκασι και ο Ράφα Ναδάλ στους άνδρες και οι Στέφι Γκραφ με τη Σερένα Γουίλιαμς στις γυναίκες κατάφεραν να ρίξουν τίτλους τέλους στη διαδρομή τους στα κορτ έχοντας κατακτήσει τα 4 τουρνουά Gland Slam (Γουίμπλεντον, Ρολάν Γκαρός, Australian Open, US Open) και έχοντας κερδίσει, παράλληλα, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Και από αυτό το θρυλικό καρέ, μόνο η Γκραφ είχε καταφέρει να κερδίσει τους πέντε τίτλους στην ίδια σεζόν (το 1988). Η Γερμανίδα ήταν τότε μόλις 19 ετών! Στα 21 του χρόνια ο Αλκαράθ έχει ήδη κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα Grand Slam (δεν έχει πανηγυρίσει τίτλο μόνο στη Μελβούρνη) και σύντομα... θα τους κάνει παρέα. Ο Τζόκοβιτς θα τον περιμένει να τον υποδεχτεί στο κλαμπ της ολυμπιακής ελίτ! Τα κλάματα και των δύο στο φινάλε του συγκλονιστικού τελικού που μας χάρισαν θα συνοδεύουν για πάντα τις αναμνήσεις τους! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37824z5mcrd)