Ο Λευτέρης Πετρούνιας γέμισε τους Έλληνες με δάκρυα υπερηφάνειας μετά την συγκλονιστική "χρυσή" στις καρδιές των Ελλήνων προσπάθεια στους τελικούς όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά τρία διαδοχικά μετάλλιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπερήφανος, συγκινημένος και χαμογελαστός ο "Άρχοντας των κρίκων" τόνισε ότι ο λόγος που πήγε στο Παρίσι ήταν ακριβώς για να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ άφησε υποσχέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες όπου στόχος είναι να καταστρώσει ένα πρόγραμμα που θα είναι... ασυναγώνιστο!


Πετρούνιας: "Ήρθαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο"

Ο χάλκινος Ολυμιονίκης μας, Λευτέρης Πετρούνιας σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε ότι το μετάλλιο ήταν πρωταρχικός στόχος για τον ίδιο στο Παρίσι, σημείωσε ότι νιώθει χαρούμενος και συγκινημένος, σχολίασε ότι απόλαυσε τον τελικό, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να κάνει οπωσδήπτοε ένα διάλειμμα για να αφιερώσει χρόνο στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Όσον αφορά τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Λος Άντζελες, ο Πετρούνιας που από τα συμφραζόμενα έδειξε ότι θα λάβει κανονικά μέρος, υπογράμμισε ότι θα φτιάξει ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα στα 37 του που θα είναι το 2028 χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d376jkc7245d)


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πετρούνιας:

Για το γεγονός ότι έγραψε ιστορία: "Ήρθα γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα στη Γαλλία. Έχω δουλέψει πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είχα τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο και ένα χειρουργείο. Είμαι 33 ετών πλέον και έχω υποχρεώσεις. Ήρθαμε στοχεύοντας ένα μετάλλιο. Στοχεύεις πάντα την πρώτη θέση σε έναν τελικό, αλλά πρώτα το μετάλλιο. Δεν είχε ξαναγίνει στους κρίκους και ήταν ένας σκοπός.

Εντόπισα κάποια λάθη. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο και επειδή υπήρχε μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας θα ήμουν πρώτος. Δεν ήρθε, δεν πειράζει, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, σ' όλη την Ελλάδα. Είναι μια ένδειξη του πόσο πολύ το ήθελα. Είμαι χαρούμενος, συγκινημένος"
.

Για το αν το απόλαυσε: "Το απόλαυσα πάρα πολύ. Χαίρομαι πάρα πολύ που τελειώνει με ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον φίλο μου τον Γάλλο. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του. Είμαστε χαρούμενοι. Ανυπομονώ να γυρίσω στα παιδιά μου".

Για το αν έχει ως στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε, είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο".