Μπροστά στα μάτια πολλών Ελλήνων κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι, με τον τετράκις Ολυμπιονίκη που πρόσφερε στο παρελθόν αμέτρητες συγκινήσεις στην Ελλάδα, Πύρρο Δήμα να βρίσκεται στις εξέδρες μαζί με μια ελληνική σημαία για να στηρίξει τον "Άρχοντα των κρίκων" στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο Παρίσι ο Πύρρος Δήμας για τον τελικό του Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο έγραψε ιστορία στο Παρίσι καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής των κρίκων που κατακτά τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλήθος κόσμου βρέθηκε για να παρακολουθήσει από κοντά τον σπουδαίο του τελικό, ανάμεσα τους και ο Πύρρος Δήμας.

Ο φωτογραφικός φακός "έπιασε" τον θρύλο της άρσης βαρών να κρατά υπερήφανος την ελληνική σημαία στις εξέδρες για χάρη του Πετρούνια. Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης που έχει γράψει "χρυσή" ιστορία για την χώρα μας καθώς είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία της Ελλάδας με τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1992, 1996, 2000), ενώ έχει κερδίσει και ένα χάλκινο το 2004 στην Αθήνα.

pyrros_dimas