Ήταν η απονομή που περίμενε με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης! Μια εμβληματική στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που περίμεναν να ζήσουν πριν την έναρξη της διοργάνωσης εκατομμύρια λάτρεις των σπορ σε κάθε γωνιά της Υφηλίου και, φυσικά, μια ολόκληρη χώρα: Η Σερβία! 

Πάνω απ' όλα ήταν η στιγμή που περίμενε να απολαύσει εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών: Ο ένας και μοναδικός Νόβακ Τζόκοβιτς. Εκείνο το ψηλό Σερβάκι που το 2008 στο Πεκίνο πήρε το βάπτισμα του πυρός στα ολυμπιακά τουρνουά σε ηλικία 21 ετών και στα 16 χρόνια που ακολούθησαν έμελλε να ισοπεδώσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος. O ρέκορντμαν των 24 τίτλων σε τουρνουά Grand Slam που μόλις ολοκληρώθηκε ο επικός τελικός με τον Κάρλος Αλκαράθ... έκλαιγε σαν μικρό παιδί! 

Το χρυαό μετάλλιο στο λαιμό του Τζόκοβιτς και ο εθνικός ύμνος ενός περήφανου Σέρβου

Και η στιγμή που ανέβηκε για πρώτη - και τελευταία φορά - στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου (όντας πλέον ο μεγαλύτερος σε ηλικία χρυσός ολυμπιονίκης στην ιστορία του τένις) ήταν απλά ανατριχιαστική! Από τα χέρια του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ένα ταξίδι στην αιωνιότητα! Με τον ίδιο να τραγουδά τον ύμνο της Σερβίας με όλη τη δύναμη της ψυχής του και το πιο γλυκό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3785avj75ip)

Δίπλα του ο σπουδαίος Κάρλος Αλκαράθ, αυτός ο τενίστας-φαινόμενο που από τα 21 του χρόνια έχει βαλθεί να... καταρρίψει όποιο ρεκόρ ετοιμάζεται να του αφήσει ως κληρονομιά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και ο "χάλκινος" Ιταλός, Λορέντζο Μουζέτι, που έζησε στο Παρίσι το δικό του ολυμπιακό παραμύθι! 

Η ιστορία γράφτηκε στο θρυλικό κορτ του "Philippe Chatrier". Και έμελλε να ολοκληρωθεί με τον "Νόλε" να βλέπει δακρυσμένος τη σημαία της Σερβίας να κυματίζει στον ψηλότερο ιστό και τον ίδιο να φορά περήφανος στο λαιμό ένα χρυσό μετάλλιο που για τον ίδιο ζυγίζει όσο όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι της καριέρας του!