Η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τι γίνεται στον α' όμιλο του τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αφού πρέπει να είναι τελείως συγκεντρωμένη στο δικό της παιχνίδι με την οικοδέσποινα Γαλλία (4/8-21:05), προκειμένου να περάσει στα προημιτελικά. 

Η Ισπανία νίκησε την Ιταλία 13-11 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο β' όμιλο, ως εκ τούτου τα "σετερόσα" έχουν τρεις βαθμούς, όσους και η ομάδα του Τεό Λοράντου, που υπερισχύει στη διπλή ισοβαθμία. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35gqdsbrf5t)

Η Εθνική θέλει απλή νίκη για να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά. Με αυτήν, λόγω ότι η FINA εξαλείφει την πρώτη ομάδα της τριπλής, η Εθνική περνά ως ισόβαθμη με τη Γαλλία, αφού θα την έχει νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. 

Από εκεί και ύστερα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να περάσει τρίτη, μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει πάνω από οκτώ γκολ. Οι Γαλλίδες, πάντως, το οξύμωρο είναι πως, εφόσον χάσουν, θα θέλουν να ηττηθούν με αυτήν τη διαφορά, ώστε η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να πλασαριστεί τρίτη, να διαγραφεί από την ισοβαθμία και οι ίδιες να υπερισχύσουν της Ιταλίας, που θα μείνει εκτός. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35m8au2hvy1)


Η FINA, φυσικά, τα έκανε μαντάρα με αυτόν τον κανονισμό, ο οποίος ωθεί ομάδες να θελήσουν την κατάρρευσή τους εφόσον βρεθούν πίσω στο σκορ με μία διαφορά που δεν θα τους επιτρέψει να επανέλθουν. 

Στον α' όμιλο, πάντως, την πρώτη θέση κατέκτησε η Αυστραλία, που θα ανταμώσει με την τέταρτη του β'. Η πρώτη Ισπανία θα παίξει στα προημιτελικά με τον Καναδά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ζευγάρι, αυτήν την ώρα.