Πολύ... σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η επιστροφή της μετά από 16 χρόνια την έφτασε μέχρι τα προημιτελικά αρχικά και ο Δημήτρης Μωραΐτης τόνισε πως υπάρχει... πείνα για τον αγώνα κόντρα στη Γερμανία.

Το άγχος της Εθνικής Ελλάδος για την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Μπορεί να περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μάθει αν θα βρίσκεται στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Η Ελλάδα κατάφερε με τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35eu4s3zzeh)
Ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στη 12άδα της ομάδας και είναι έτοιμος να μπει μέσα για να βοηθήσει την ομάδα είναι ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος στις δηλώσεις του σχολίασε το άγχος που υπήρχε στην ομάδα για το αποτέλεσμα της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν.

"Σίγουρα υπήρχε άγχος σε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής τι να λέμε τώρα; Είναι δύσκολο να έχεις κάνει εσύ τη δουλειά σου αλλά να περιμένεις ένα ακόμα αποτέλεσμα, όμως εμείς σε αυτή την ομάδα είμαστε όλοι πολύ θετικοί και αισιόδοξοι, έτσι μείναμε και αυτές τις ώρες και δεν αφήσαμε το άγχος να μας καταβάλει.

Την ώρα του αγώνα ήμασταν όλοι παρέα στο athlete’s lounge της Ολυμπιακής εγκατάστασης στη Λιλ, το είδαμε όλοι μαζί ε, και εντάξει, σίγουρα ήταν όμορφες οι στιγμές που ακολούθησαν τη λήξη όταν πια μπορέσαμε να έχουμε επίσημα τη χαρά της πρόκρισής μας στη συνέχεια της διοργάνωσης."

Η... πείνα για το ματς κόντρα στην Γερμανία και η επιθυμία να προχωρήσουν μέχρι τέλους

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR σχολίασε στη συνέχεια το γεγονός πως οι Έλληνες παίκτες είναι "πεινασμένοι" για τον αγώνα κόντρα στη Γερμανία αλλά και πως στόχος είναι να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στη διοργάνωση.

"Νομίζω ότι είχαμε δείξει από καιρό ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα, έχει τον χαρακτήρα και το πιστοποιήσαμε στην πιο κατάλληλη στιγμή παίρνοντας τη σπουδαία νίκη στον αγώνα με την Αυστραλία. Ναι, είμαστε πολύ “πεινασμένοι” σαν ομάδα, και ανυπομονούμε πάρα πολύ για το ματς με τη Γερμανία.

Είναι λογικό να δείχνουμε αυτόν τον χαρακτήρα, διότι αυτή είναι η φιλοσοφία που μας έχουν περάσει ο κόουτς και οι συνεργάτες του από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε μαζί. Μας έχουν πει ότι μπορεί αυτή η ομάδα να παίζει το ίδιο καλά και να είναι το ίδιο ανταγωνιστική, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλός της.

Δουλέψαμε σκληρά για να το πετύχουμε, σίγουρα το πιστέψαμε και το πιστεύουμε όλοι και θεωρώ ότι έχει φανεί σε κάθε παιχνίδι που μπήκαμε να παίξουμε. Να σκεφτούμε ότι έχουμε κερδίσει μια πρόκριση από ένα δύσκολο Προολυμπιακό τουρνουά, έχουμε κερδίσει άλλη μία από έναν πολύ δύσκολο όμιλο στους Ολυμπιακούς αγώνες, είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε γιατί ναι, έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ομάδα μας και τις δυνατότητές της.

Ο Μωραΐτης αναφέρθηκε και στο ματς του Eurobasket 2022 κόντρα στα "πάντσερ" τονίζοντας πως δεν πρόκειται να τους επηρεάσει ό,τι συνέβη σε αυτό το παιχνίδι και τώρα είναι ένας διαφορετικός αγώνας.

Εντάξει, όλοι το θυμόμαστε αυτό το παιχνίδι, όλοι οι Ελληνες είχαμε πιστέψει ότι ήταν μια καλή ευκαιρία, αλλά τελικά ο αντίπαλος τα κατάφερε. Δε νομίζω όμως ότι πρέπει, αλλά ούτε και ότι μπορεί να μας επηρεάσει στο ελάχιστο, πάει αυτό, πέρασε.

Εμείς έχουμε τη δική μας πρόκληση μπροστά, πολύ μεγάλη, θα καταθέσουμε τα… πάντα μας μας για μια ακόμα φορά στο γήπεδο, για να εκπληρώσουμε τον δικό μας μεγάλο στόχο και να προχωρήσουμε κι άλλο στη διοργάνωση."