Νίκησε εύκολα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών, 11-4, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά. Η τελική φάση θα γίνει στην "Ντεφάνς", η οποία άδειασε μετά το τουρνουά κολύμβησης, με την Εθνική να παίζει απέναντι στην Αυστραλία. Ο νικητής θα παίξει με τον επικρατούντα του ΗΠΑ-Ουγγαρία. Φυσικά, η ξεφτίλα του World Aquatics έγινε φανερή στα τελευταία λεπτά αυτού του παιχνιδιού. 


Η εθνική Ελλάδος πόλο Γυναικών έπεσε σε βαθιά λούπα, στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Παρ' ότι προηγήθηκε 2-0 της Γαλλίας στην πρώτη περίοδο και φάνηκε να βάζει σε μια σειρά την κατάσταση για την πρόκρισή της στους προημιτελικούς και τη "μετακόμιση" της στην πισίνα "Ντεφάνς". 

Ωστόσο, η Γαλλία μπόρεσε και ισοφάρισε, ενώ οι διεθνείς έπεσαν πάνω στη Μάια Ράικροου, τη νέα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, η οποία τις άγχωσε ιδιαιτέρως και συνέπεια όλου αυτού ήταν να την σημαδεύουν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37bgpcaclu1)

Η μπάλα βάρυνε επικίνδυνα στα χέρια των Ελληνίδων πολιστριών και ήταν το γκολ στη λήξη της δεύτερης περιόδου, πού ήρθε από την κορυφαία Ελληνίδα πολίστρια το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου, της Έλενας Ξενάκη. 

Η Εθνική βρήκε δύο γκολ στην αρχή της τρίτης περιόδου, με την Ιωάννα Χυδηριώτη και τη Μαργαρίτα Πλευρίτου, και πήγε τη διαφορά στο 6-3. Το έβδομο ήρθε γρήγορα, με αποτέλεσμα οι διεθνείς να λυθούν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37cfhlbl49d)

Η διαφορά ποιότητας ήταν πασιφανής, αλλά έπειτα, και αφού οι Γαλλίδες βρίσκονταν αρκετά πίσω στο σκορ, το παιχνίδι απέκτησε και τακτική υφή. 


Η Εθνική δέχθηκε ένα γκολ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και έφτασε τη διαφορά στο +7, 11-4, για να φανερώσει το ξεφτιλίκι της World Aquatics. Αν η Εθνική νικούσε με 8 γκολ, θα έπεφτε πάνω στην Ολλανδία, κάτι που έγινε φανερό πως δεν ήθελε να συμβεί. 

Η τελευταία επίθεση με τον παίκτη παραπάνω το κατέδειξε, αφού η Εθνική δεν σούταρε καν. Η Γαλλία, που περνούσε αν έχανε με οκτώ γκολ, πήρε επίσης τάιμ άουτ, ωστόσο ο Τεό Λοράντος είναι πολύ αξιοπρεπής. Θα μπορούσε να ζητήσει να βάλουν αυτογκόλ και να περάσουν στους "8", αλλά απαίτησε να κάνει επίθεση και να σημειώσει ακόμα ένα γκολ για να αποχαιρετήσει τη δική της διοργάνωση με όμορφο τρόπο.