Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τις συνθήκες διαβίωσης των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ ήδη τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Τόμας Τσεκόν, να κοιμάται κάτω από παγκάκι στο πάρκο του Χωριού.

Ο Τσεκόν, είχε παραπονεθεί ότι χάνει τον ύπνο του από τη «ζέστη και τον θόρυβο» στο Χωριό των αθλητών.

Ο Τόμας Τσεκόν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών αθλητών που έχουν εκφράσει παράπονα για τις συνθήκες διαβίωσης και το φαγητό, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο παρά το γεγονός ότι ισχυρίστηκε ότι «είναι δύσκολο να κοιμηθώ τόσο τη νύχτα όσο και το απόγευμα».

Δείτε το βίντεο

Ο Σαουδάραβας κωπηλάτης Χουσεΐν Αλιρέζα εντόπισε έκτοτε τον Τσεκόν να κοιμάται έξω και το δημοσίευσε στο Instagram, σημειώνοντας την τοποθεσία ως εντός των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού. Η ομοσπονδία του Τσεκόν αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί κοιμόταν σε πετσέτα στο γρασίδι αντί για το δωμάτιό του.

Ο 23χρονος έχει δηλώσει στο παρελθόν για τις συνθήκες που επικρατούν στο χωριό: «Δεν υπάρχει κλιματισμός στο χωριό, κάνει ζέστη, το φαγητό είναι κακό. Πολλοί αθλητές μετακινούνται για αυτόν τον λόγο: δεν είναι άλλοθι ή δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι».

Πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ κουρασμένος», καθώς «είναι δύσκολο να κοιμηθείς τόσο τη νύχτα όσο και το απόγευμα».

«Συνήθως, όταν είμαι στο σπίτι, κοιμάμαι πάντα το απόγευμα: εδώ πραγματικά παλεύω ανάμεσα στη ζέστη και το θόρυβο», είπε.