Πάνω στον Εμμανουήλ Καραλή θα είναι στραμμένα τα βλέμματα φιλάθλων και μη το βράδυ της Δευτέρας, 5 Αυγούστου. Ο 25χρονος άλτης θα λάβει μέρος στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με την προσδοκία να φέρει το έκτο μετάλλιο στην Ελλάδα και, γιατί όχι, να κάνει το πανελλήνιο ρεκόρ, που ίσως σηματοδοτεί το ορόσημο των 6μ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών, η Ελλάδα έχει τριπλή παρουσία στον προκριματικό, με τις Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ και Αριάδνη Αδαμοπούλου, ενώ στα 200μ. η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα διεκδικήσει σε κούρσα ρεπεσάζ την πρόκρισή της για τους τελικούς του αγωνίσματος.

Η εθνική πόλο Ανδρών, από τη μεριά της, αντιμετωπίζει την Ιταλία στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, με δέλεαρ ακόμα και την πρωτιά στον όμιλο.

Σε ό,τι αφορά την ιστιοπλοΐα, τα αδέλφια Σπανάκη παίζουν τα ρέστα τους για να βρίσκονται στην κούρσα μεταλλίων της κατηγορίας 470, ενώ ο Κάμερον Μαραμενίδης έχει τέσσερις ιστιοδρομίες στην κατηγορία Kite.

Τέλος, η Ιόλη Μυτιληναίου συμμετέχει στον προκριματικό του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων στην ιππασία.

Ολυμπιακοί Αγώνες, σκοποβολή: Η ισχύς εν τη ενώσει

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη πλησίασε στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο απλό Γυναικών στο σκητ, ενώ ο Μάκης Μίτας έκανε μια καλή εμφάνιση, που τον έφερε συνολικά 11ο στο δικό του αγώνα. Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μικτό και, σε μια διοργάνωση-ορόσημο για την ελληνική σκοποβολή, με πέντε σκοπευτές στους Αγώνες, ψάχνουν τη διάκριση την τελευταία ημέρα για το σπορ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d373y81sxg7d)

Η ελληνική ομάδα του μικτού σκητ είναι πρώτη στο δεύτερο γκρουπ, ενώ αν βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες, θα πάρει μέρος στον τελικό που είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου.

Οι αθλητές: Εμμανουέλα Κατζουράκη, Μάκης Μίτας (μικτό σκητ, σκοποβολή). Η ώρα: 10:00. Η ώρα του τελικού: 16:30. Το κανάλι (μετάδοση του τελικού): ΕΡΤ2.

Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Τριπλή εκπροσώπηση στο επί κοντώ και... Μανόλο για μετάλλιο


Η Ελένη Πόλακ και η Αριάδνη Αδαμοπούλου βρίσκονται από τις 24 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε στις αρχές Αυγούστου με τον προπονητή και σύζυγό της, Μιτς Κρίερ. Τα τρία κορίτσια θα πάρουν μέρος στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ. Πόλακ και Στεφανίδη, στην τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκονται στο α’ γκρουπ, ενώ η Αδαμοπούλου, στο β’.

Η Πόλακ, που έχει 4,60μ. καλύτερη επίδοση φέτος, θα ξεκινήσει 11η και η Στεφανίδη, που πήδηξε 4,73μ. στον τελικό του Βελιγραδίου, 14η. Η Αδαμοπούλου πήγε στο Παρίσι με 4,50μ. και είναι η 11η άλτρια του β’ γκρουπ. Συνολικά 30 συμμετέχουσες θα παλέψουν για τον τελικό, με το άλμα που φέρνει την απευθείας πρόκριση να έχει οριοθετηθεί στα 4,70μ. Αν δεν καταφέρουν να το βγάλουν όλες, η 12άδα θα κλείσει χαμηλότερα, ενώ αν είναι περισσότερες που θα το περάσουν, ο τελικός θα είναι πολυπληθέστερος.

Σε ό,τι αφορά την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την Κυριακή την πρόκρισή της για τους ημιτελικούς των 200μ. Η Ελληνίδα σπρίντερ έχει ακόμα μία ευκαιρία το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Αυγούστου, για να το καταφέρει μέσω του ρεπεσάζ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d366qw41ft29)


Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, η παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ. Ο Μανόλο πέρασε τα τρία άλματα που έκανε στον προκριματικό με την πρώτη και η υπερσκέλιση των 5,75μ. τού έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης πάει για να φέρει το έκτο ελληνικό μετάλλιο και να κάνει το βήμα παραπάνω από την τέταρτη θέση που κατέκτησε πριν τρία χρόνια στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι αθλήτριες: Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ, Αριάδνη Αδαμοπούλου (άλμα επί κοντώ, στίβος). Η ώρα: 11:40. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Η αθλήτρια: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (200μ., στίβος). Η ώρα: 13:50. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ο αθλητής: Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντώ, στίβος). Η ώρα: 20:00. Το κανάλι: ΕΡΤ2.

Ολυμπιακοί Αγώνες, ιστιοπλοΐα: Το ρίσκο και οι πιθανότητες


Στη 15η θέση της γενικής βαθμολογίας στην κατηγορία 470 βρίσκονται οι Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκης και πλέον πρέπει να ρισκάρουν πολύ στη Μασσαλία, στις τελευταίες δύο ιστιοδρομίες, την έβδομη και την όγδοη, για να μπουν στην κούρσα μεταλλίων της Τρίτης, 6 Αυγούστου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d373345ahkzl)

Σε ό,τι αφορά τον Κάμερον Μαραμενίδη, ύστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες στα Kite είναι συνολικά 11ος. Συνεχίζει τις προσπάθειές του με άλλες τέσσερις ιστιοδρομίες, που ο ίδιος θέλει να τον φέρουν μέσα στη δεκάδα.

Ο αθλητής: Κάμερον Μαραμενίδης (κατηγορία Kite, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:23. Το κανάλι: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη μετάδοση. 

Οι αθλητές: Αριάδνη Σπανάκη, Οδυσσέας Σπανάκης (κατηγορία 470, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 16:35. Το κανάλι: ΕΡΤ1 (από τις 18:00). 

Ολυμπιακοί Αγώνες, ιππασία: Η αμαζόνα Ιόλη στο Παρίσι


Η Ιόλη Μυτιληναίου μετέχει στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων της ιππασίας 20 χρόνια μετά τη συμμετοχή της μητέρας της Χάνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στον προκριματικό θα πάρουν μέρος 74 αμαζόνες, 30 εκ των οποίων θα μπουν στον τελικό της 6ης Αυγούστου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy56qwfw3hld)

Η Μυτιληναίου θα κάνει την προσπάθειά της 59η.

Η αθλήτρια: Ιόλη Μυτιληναίου (υπερπήδηση εμποδίων, ιππασία). Η ώρα: 15:00. Το κανάλι: ΕΡΤ Sports1.

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο Ανδρών: Απέναντι στους γείτονες με στόχο τη δυάδα


Και να ήθελε να επιλέξει αντίπαλο η εθνική πόλο Ελλάδος Ανδρών, δεν θα μπορούσε, αφού μετά το δικό της παιχνίδι με την Ιταλία για την πέμπτη αγωνιστική του α’ ομίλου του τουρνουά θα παίξει η Κροατία με το Μαυροβούνιο. Ωστόσο, με νίκη επί του συγκροτήματος του Σάντρο Καμπάνια, η Εθνική εξασφαλίζει σίγουρα την τριάδα στον όμιλο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d369ddkmeuqh)

Οι Ιταλοί έχουν μαζέψει 11 βαθμούς και είναι αήττητη, ενώ η “γαλανόλευκη” έχει 8. Η Κροατία, από τη μεριά της, έχει 9, με τις τέταρτες ΗΠΑ να ακολουθούν με 6. Το χειρότερο σενάριο είναι η δική της ήττα, αλλά και της Κροατίας, που θα την φέρει στην τέταρτη θέση στον όμιλο και την αντάμωση στα προημιτελικά με τους σίγουρους πρώτους του β’ ομίλου Ισπανούς. Η Αυστραλία είναι σίγουρα δεύτερη, ενώ εφόσον η Σερβία νικήσει καθαρά την Ουγγαρία, θα είναι τρίτη, αλλιώς τη θέση θα καταλάβουν οι Μαγυάροι και οι “ορλόβι” θα μείνουν τέταρτοι. Το καλύτερο θα είναι η δική της νίκη και η ήττα (καθαρή ή στα πέναλτι) της Κροατίας, που θα την φέρει στην πρώτη θέση.

Ωστόσο, η τελική κατάταξη του β’ ομίλου θα είναι γνωστή πριν παίξει η Εθνική με τους “σετεμπέλο”, από τους οποίους, να υπενθυμιστεί, έχασε σε ένα σκαιώδη προημιτελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η ομάδα: Εθνική πόλο Ανδρών. Η ώρα: 16:10. Το κανάλι: ΕΡΤ3.