Εν μέσω της... παραζάλης των Ολυμπιακών Αγώνων και της διαρκούς αύξησης των μεταλλίων που κατακτούν οι Έλληνες αθλητές στο Παρίσι, το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει τον δικό του αγώνα για να έχει τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στο νεοσύστατο League Stage των διοργανώσεων της UEFA. 

Η τελευταία κλήρωση των καλοκαιρινών προκριματικών σε UEFA Champions League, UEFA Europa League και Conference League πραγματοποιείται στη Νιόν με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μαθαίνουν τα τελευταία τους εμπόδια στα playoffs των τριών διοργανώσεων. Οι τρεις κληρώσεις διεξάγονται τις... παραδοσιακές ώρες (13:00 το Champions, 14:00 το Europa, 15:00 το Conference) και θα μεταδοθούν όλες από το Cosmote 1. 

UEFA Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα playoffs

Μετά την πρόκριση επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της σουηδικής Μάλμε στον γ' γύρο των προκριματικών του UEFA Champions League και στις 13:00 θα πληροφορηθεί ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στα playoffs για να κάνει το όνειρο ετών πραγματικότητα. Πέντε είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του "Δικέφαλου του Βορρά", η πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλαταράι (ίσως η πιο ανεπιθύμητη κλήρωση) και τέσσερις νικητές από ζευγάρια του γ' γύρου. Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι οι εξής: 

Γαλατασαράι (Τουρκία)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Γιαγκελόνια (Πολωνία)
Στεάουα (Ρουμανία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει και στην κλήρωση των playoffs του Europa League για να μάθει τον αντίπαλό του σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μάλμε. 

UEFA Europa League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στα playoffs

Με το προνόμιο της συμμετοχής στα playoffs του Europa League ως ισχυρός (καθώς σε περίπτωση πρόκρισης επί του Άγιαξ στον γ' προκριματικό θα "υιοθετήσει" τη βαθμολογία των Ολλανδών στον επόμενο γύρο) ο Παναθηναϊκός θα μάθει λίγα λεπτά μετά τις 14:00 τον αντίπαλό του κι αυτός θα είναι πιο βατός από την ομάδα του Άμστερνταμ. Οι πιθανοί αντίπαλοι του "τριφυλλιού" είναι οι εξής: 

Ραπίντ Βιέννης – Τράμπζονσπορ
Μπεσίκτας
Ριέκα – Έλφσμποργκ
Στεάουα – Σπάρτα Πράγας
Κλάκσβικ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Σάμροκ Ρόβερς – Τσέλιε
Λίνκολν – Ντινάμο Μίνσκ
TNS – Πέτροκουμπ
Ρίγα – Σάντα Κολόμα
Χαρτς
Μπάτσκα Τόπολα
Γιαγκελόνια – Μπόντο Γκλιμτ

Το πρωί της Δευτέρας ο αριθμός των πιθανών αντιπάλων θα μειωθεί, καθώς η UEFA θα ανακοινώσει τα υπογκρούπ της κλήρωσης. Ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει και στην κλήρωση των playoffs του Conference League (εκεί που θα βρεθεί αν αποκλειστεί από τον Άγιαξ), μόνο που στη συγκεκριμένη διαδικασία θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των "αδυνάτων". Κι όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ενδέχεται να έχει στα playoffs του Conference πιο δύσκολο αντίπαλο σε σχέση με τον αντίπαλό της στο Europa, καθώς θα μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με ομάδες όπως η Τσέλσι, ή η Φιορεντίνα. 

Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα playoffs

Η μεγάλη ευνοημένη των αποτελεσμάτων του β' γύρου των Κυπέλλων Ευρώπης ήταν η ΑΕΚ, με την "Ένωση" να... εκτοξεύεται στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης των playoffs, γεγονός που περιορίζει τους κινδύνους σοβαρής απειλής για τη συμμετοχή της στο League Stage του Conference League. Οι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα (οι οποίοι επίσης θα μειωθούν το πρωί της Δευτέρας, με την ανακοίνωση των υπόγκρουπ) είναι οι εξής: 

Μπότεφ – Ζρίνσκι
Μάριμπορ – Βοϊβοντίνα
Ηττημένος ζευγαριού Σερβέτ – Μπράγκα
Χάιντουκ – Ρουζομπέροκ
Όσιγιεκ – Ζίρα
Ηττημένος από το ζευγάρι Παρτιζάν – Λουγκάνο
Σπάρτακ Τρνάβα – Βίσλα Κρακοβίας
Αραράτ – Πούσκας
Κιλμάρνοκ – Τρόμσο
Σεντ Μίρεν – Μπραν
Σλασκ – Σεντ Γκάλεν
Ντρίτα – Άουντα
Χάκεν – Πάιντε Λινναμεέσκοντ
Ηττημένος ζευγαριού Κρίβμπας – Bικτόρια Πλζεν
Πάφος – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948
Πακς – Μόρναρ
Ηττημένος ζευγαριού Ριέκα – Έλφσμποργκ
Σαμπάχ – Σεντ Πάτρικς