Ελπιδοφόρα νέα για τον Παναθηναϊκό (σε ότι αφορά την παρουσία του στο League Stage των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων) και... ύπουλα ζευγαρώματα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ περιλαμβάνει η οριστικοποίηση των αντιπάλων των τριών ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης. Όπως το συνηθίζει η UEFA ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας τα υπογκρούπ των κληρώσεων των playoffs σε Champions, Europa και Conference League και τα μαντάτα για τις εκπροσώπους μας μοιάζουν κάπως... ανάμεικτα! 

ΠΑΟΚ: Βατό μονοπάτι στα playoffs του Europa αν αποκλειστεί από τη Μάλμε

Αν η παρουσία της πρωταθλήτριας Γαλατασαράι φαντάζει ως η μεγαλύτερη απειλή για τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League - σε περίπτωση που ο "Δικέφαλος του Βορρά" αποκλείσει τη Μάλμε, τότε η ηττημένη του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας - Στεάουα Βουκουρεστίου μοιάζει πιο απειλητική για τα σχέδια της ομάδας του Λουτσέσκου αν οι Θεσσαλονικείς αποκλειστούν από την πρωταθλήτρια Σουηδίας και βρεθούν στα playoffs του Europa League. 

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League θα είναι οι εξής: 

Ηττημένος του Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα (Ρουμανία)
Τσέλιε (Σλοβενία) - Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)
Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) - Ρίγα (Λετονία)
Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία)

Παναθηναικός: Απειλή... Μπεσίκτας στο Europa και Λανς στο Conference

Ο Παναθηναϊκός έμαθε από την πλευρά του τις τέσσερις πιθανές αντιπάλους του στα playoffs του Europa League, σε περίπτωση που αποκλείσει τον Άγιαξ στο γ' προκριματικό και η τουρκική Μπεσίκτας φαντάζει ως το ψηλότερο εμπόδιο που θα κληθούν να ξεπεράσουν οι "πράσινοι" στο δρόμο για το League Stage της διοργάνωσης. Οι πιθανοί αντίπαλοι των "πράσινων" στα playoffs του Europa League είναι οι εξής:

Μπεσίκτας (Τουρκία)
Ντίναμο Μινσκ (Λευκορωσία) - Λίνκονλντ Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)
Πετροκούμπ (Μολδαβία) - Δε Νιού Σεντς (Ουαλία)
Ηττημένος του Γιαγκελόνια (Πολωνία) - Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Για τον Παναθηναϊκό τεράστιο ενδιαφέρον παρουσίαζαν οι πιθανοί αντίπαλοί του στα playoffs του Conference League, καθώς εκεί θα κληθεί να δώσει τη μάχη της ευρωπαϊκής του επιβίωσης, αν αποκλειστεί από την ομάδα του Άμστερνταμ. Οι "πράσινοι" μπορούν να αισθάνονται τυχεροί καθώς απέφυγαν τα φαβορί της διοργάνωσης (Τσέλσι, Φιορεντίνα, Μπέτις) και με δεδομένο ότι ως ανίσχυροι θα έβρισκαν δεδομένα στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων τους εκπροσώπους του Top5 των ευρωπαϊκών λιγκών, η επιλογή της Λανς και της άπειρης γερμανικής Χαϊντενχάιμ, μάλλον φαντάζει ως η πιο προσιτή. Όπως αναμενόταν, πάντως, δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να βρει πιο ισχυρό αντίπαλο στα playoffs του Conference αν αποκλειστεί από τον Άγιαξ, παρά σε αυτα του Europa αν αποκλείσει τον "Αίαντα". Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στα playoffs του Conference League είναι οι εξής:

Κοπεγχάγη (Δανία) - Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία)
Χάιντενχαϊμ (Γερμανία)
Λανς (Γαλλία)
Ομόνοια (Κύπρος) - Φέχερβαρ (Ουγγαρία)
Ηττημένος Τράμπζονσπορ (Τουρκία) - Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)

ΑΕΚ: Την απειλούν... Λιβάγια και Europa League

Για την ΑΕΚ η ύπαρξη δύο ζευγαριών από τον γ' προκριματικό του Europa League στη λίστα των πιθανών τεσσάρων αντιπάλων της "Ένωσης" στα playoffs του Conference League ενδεχομένως να περιπλέξει σε κάποιο βαθμό τη βεβαιότητα που υπήρχε για την πρόκριση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο League Stage. Κι αυτό γιατί η λίστα των υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ περιελάμβανε πολύ πιο βατά ζευγάρια. Αξίζει να τονιστεί ότι ανάμεσα στα πιθανά εμπόδια της ΑΕΚ βρίσκεται και η Χάιντου Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια! Οι πιθανοί αντίπαλοι των "κιτρινόμαυρων" στα playoffs του Confernece League είναι οι εξής: 

Ρουζομπερόκ (Σλοβενία) – Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)
Ηττημένος του Παρτίζαν (Σερβία) – Λουγκάνο (Ελβετία)
Ηττημένος του Κρίβμπας (Ουκρανία) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) )
ΤΣΣΚΑ 1948 (Βουλγαρία) – Πάφος (Κύπρος)