Από την Πράγα ή το Βουκουρέστι θα πρέπει να περάσει το όνειρο του ΠΑΟΚ για την παρθενική συμμετοχή του στην… πάλαι ποτέ φάση των ομίλων και νεοσύστατη League Stage του UEFA Champions League.

Η κληρωτίδα της UEFA έκανε το χατίρι του Ραζβάν Λουτσέσκου και των παικτών του (καθώς απέφυγαν τη σκόπελο της πρωταθλήτριας Τουρκίας Γαλατασαράι) και σε περίπτωση που αποκλείσουν τη Μάλμε στον γ’ προκριματικό του Champions League, θα αντιμετωπίσουν στα playoffs τη νικήτρια του ζευγαριού της πρωταθλήτριας Τσεχίας, Σπάρτα Πράγας, και της πρωταθλήτριας Ρουμανίας, Στεάουα Βουκουρεστίου. Δύο δυνατές ομάδες (ιδιαίτερα οι Τσέχοι μόνο προσιτό εμπόδιο δεν μπορούν να χαρακτηριστούν), που ωστόσο δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να "φοβίσουν" ποδοσφαιρικά τους Θεσσαλονικείς. 

Η συνέχεια της ευρωπαϊκής διαδρομής του ΠΑΟΚ

Μετά τον…  κάπως αγχωτικό αποκλεισμό της Μπόρατς Μπάνια Λούκα στον β’ προκριματικό, ο “Δικέφαλος του Βορρά” καλείται να ξεπεράσει στον τρίτο γύρο το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Σουηδίας Μάλμε (τα δύο παιχνίδια διεξάγονται την Τρίτη 6/8 στις 20:00 στη Σκανδιναβία και την Τρίτη 13/8, 20:30 στην Τούμπα) και εν συνεχεία θα χρειάζεται ένα βήμα για την πρώτη του παρουσία στην κεντρική σκηνή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Μάλμε, θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League και θα μάθει τους πιθανούς αντιπάλους του στην κλήρωση που ακολουθεί στις 14:00.

Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για τα playoffs του Champions League θα διεξαχθούν το διήμερο 20-21 Αυγούστου και 27-28 Αυγούστου με την πρώτη αναμέτρηση να φιλοξενείται στην Τούμπα και τη ρεβάνς εκτός έδρας. 

Τα ζευγάρια των playoffs του Champions League

Αναλυτικά τα ζευγάρια των playoffs του φετινού, ανανεωμένου UEFA Champions League, έχουν ως εξής:

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Γιούνγκ Μπόις - Γαλατασαράι
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Κάραμπαγκ/Λουντογκόρετς
Φερεντσβάρος/Μίντιλαντ - Σλόβαν Μπρατισλάβας/ΑΠΟΕΛ
Μπόντο Γκλιμτ/Γιαγκελόνια - Ερυθρός Αστέρας
Μάλμε/ΠΑΟΚ - Σπάρτα Πράγας/Στεάουα Βουκουρεστίου

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Λιλ/Φενερμπαχτσέ - Σλάβια Πράγας/Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ρέιντζερς/Ντιναμό Κιέβου - Ζάλτσμπουργκ/Τβέντε