Ο Άγιαξ φαντάζει ως το πιο ψηλό εμπόδιο στο δρόμο του Παναθηναϊκού προς το League Stage του UEFA Europa League, αλλά οι "πράσινοι" γνωρίζουν πλέον ότι σε περίπτωση που ξεπεράσουν την ολλανδική ομάδα στον γ’ γύρο των καλοκαιρινών προκριματικών, τότε στα playoffs θα έχουν να διαχειριστούν επίσης μια αναμέτρηση υψηλών απαιτήσεων.

Μετά το εντυπωσιακό διπλό στο Πλόβντιβ που σφράγισε την πρόκριση επί της Μπότεφ, το “τριφύλλι” καλείται να αποκλείσει τον “Αίαντα” (τα δύο παιχνίδια διεξάγονται την Πέμπτη 8/8 στις 21.00 στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη 15/8, 21.15 στο Άμστερνταμ) και αν το πετύχουν οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο θα τεθούν αντιμέτωποι στη συνέχεια με την ηττημένη του αγώνα των προκριματικών του Champions League ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Πολωνίας Γιαγκελόνια και την πρωταθλήτρα Νορβηγίας, Μπόντο Γκλιμτ.

Ένα ζευγάρι ανάμεσα σε δύο πρωταθλήτριες (με την Μπόντο Γκλιμτ μάλιστα να έχει σοκάρει τα τελευταία χρόνια το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με ουκ ολίγα αποτελέσματά της), το οποίο ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να προσπεράσει αν θέλει να κάνει συντροφιά στο League Stage του Europa League, στον κάτοχο του Conference League, Ολυμπιακό. 

Το μονοπάτι του Παναθηναϊκού στη συνέχεια των προκριματικών

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μίνιμουμ μία πρόκριση είτε στον γ’ προκριματικό, είτε στα playoffs των φετινών καλοκαιρινών προκριματικών για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο νεοσύστατο League Stage των διοργανώσεων της UEFA, και επειδή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λογίζεται ως φαβορί στη διπλή αναμέτρηση με τον Άγιαξ, “καίγεται” να μάθει τον αντίπαλό του και στην κλήρωση των playoffs του Conference League που ξεκινά στις 15.00

Κι εκεί στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων του υπάρχουν ομάδες όπως  η γαλλική Λανς και η γερμανική Χαντενχάιμ.

Europa League, playoffs: Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ αν αποκλειστεί από τη Μάλμε

Αντίπαλο, όμως, στα payoffs του Europa League έμαθε και ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Μάλμε στον γ' προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Αν οι Θεσσαλονικείς δεν τα καταφέρουν απέναντι στην πρωταθλήτρια Σουηδίας, τότε για να βρεθούν στο Group Stage του Europa θα πρέπει να ξεπεράσουν το χαμηλό εμπόδιο που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Τσέλιε από τη Σλοβενία και της Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία. 

Σε αντίθεση, πάντως, με όσα ισχύουν για τον Παναθηναϊκό, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, καθώς ακόμη κι αν υποστεί δύο αποκλεισμούς, θα βρίσκεται κανονικά στη League Stage του Conference League. 

Τα παιχνίδια για τα playoffs του UEFA Europa League θα διεξαχθούν 22 και 29 Αυγούστου. Αν οι δύο ελληνικές ομάδες βρεθούν στο συγκεκριμένο γύρο, ο μεν Παναθηναικός θα δώσει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι.