Το φετινό Conference League έχει εξ ορισμού διαφορετική αίγλη για τα ελληνικά χρώματα, καθώς οι ομάδες της χώρας μας που θα κληθούν να συμμετάσχουν στη νεοσύστατη League Stage της διοργάνωσης, θα έχουν να... κουβαλήσουν τη βαριά κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του τροπαίου στον αλησμόνητο τελικό της "Opap Arena". Ποιες ομάδες μπορούμε να δούμε στους ομίλους του Conference; Και τις τρεις εκπροσώπους μας που μετέχουν αυτή τη στιγμή στα καλοκαιρινά προκριματικά. 

Αυτό θα συμβεί αν η ΑΕΚ πετύχει δύο προκρίσεις, ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τον Άγιαξ και εν συνεχεία προκριθεί στα playoffs και φυσικά η ΑΕΚ που θα ξεκινήσει και θα τερματίσει την ευρωπαϊκή της διαδρομή στο Conference. 

Conference League: Η ΑΕΚ ενδέχεται να δώσει ευρωπαϊκό τελικό απέναντι στον... Μάρκο Λιβάγια

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα των αγώνων του β’ προκριματικού γύρου σε Europa και Conference League, και ανέβηκε στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης των playoffs, γνώριζε ότι ο αντίπαλός της στα παιχνίδια που θα κρίνουν την παρουσία της στο νεοσύστατο League Stage των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα ήταν αρκετά βατός. Όχι όμως και εύκολος. Άλλωστε μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης των playoffs ο "Δικέφαλος" ενδέχεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με έναν παλιό... αγαπημένο της "κιτρινόμαυρης" εξέδρας, τον Μάρκο Λιβάγια! 

Μετά τα δύο πρόσωπα που εμφάνισε απέναντι στην άγνωστη Ίντερ ντ’ Εσκάλδες στο δεύτερο γύρο των προκριματικών, η “Ένωση” καλείται να ξεπεράσει την επίσης άγνωστη στο ελληνικό κοινό Νόα από την Αρμενία (τα δύο παιχνίδια διεξάγονται την Τρίτη 6/8 στις 19.00 στο μακρινό Αρμαβίρ και την Πέμπτη 15/8, 20.30 στην “Opap Arena”) στον γ’ προκριματικό και αν δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί θα αντιμετωπίσει στα playoffs του Conference τη νικήτρια του ζευγαριού Ρουζομπερόκ - Χάιντουκ Σπλιτ, με τους Κροάτες του Λιβάγια να θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση απέναντι στους Σλοβάκους. 

Conference League, playoffs: H αντίπαλος του Παναθηναϊκού αν αποκλειστεί από τον Άγιαξ

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρώματα, παρουσίαζε η κλήρωση για την αντίπαλό του Παναθηναϊκού στα playoffs του Conference League, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού από τον Άγιαξ, οι "πράσινοι" θα κληθούν να δώσουν εκεί τη μάχη της δικής τους... ευρωπαϊκής επιβίωσης.

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πλέον το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στο League Stage του Europa League, αλλά αν αποκλειστεί από τους Ολλανδούς στον γ' προκριματικό, τότε θα κληθεί να παίξει τα... ευρωπαϊκά του ρέστα στα payoffs του Conference ap. Εκεί η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα βρει απέναντι της τον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει μετά τη γνωστοποίηση των υπογκρούπ το πρωί της Δευτέρας και αυτή θα είναι η γαλλική Λανς! 

Τα παιχνίδια της ΑΕΚ (και του Παναθηναϊκού, αν χρειαστεί), για τα playoffs του Conference League θα διεξαχθούν 22 και 29 Αυγούστου), με την "Ένωση" να δίνει το πρώτο παιχνίδι στην "Opap Arena" και το "τριφύλλι" να υποδέχεται τη Λανς στη ρεβάνς.