Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ μίλησε για τη δύσκολη Ολυμπιακή εμπειρία της το βράδυ της Κυριακής σε συνέντευξή της στο SNTV.

Η Κελίφ, που έχει ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα χάλκινο μετάλλιο, παραχώρησε μια μακροσκελή συνέντευξη στο «SNTV.» και θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε στα Sacial media για το φύλο της. Η Αλγερινή πυγμάχος μίλησε για την αναστατωμένη Ολυμπιακή της εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ζήτησε να σταματήσει ο εκφοβισμός των αθλητών.

Αναλυτικότερα η 25χρονη αθλήτρια αναφερόμενη στον οχετό σχολίων που δέχτηκε στα Social media δήλωσε :«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό, τούς ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό. Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις. Αυτό το θέμα αφορά την αξιοπρέπεια και την τιμή κάθε γυναίκας και κάθε θηλυκού. Ο αραβικός κόσμος με γνωρίζει εδώ και χρόνια και με έχει δει να πυγμαχώ στην ΙΒΑ που με αδίκησε (και) μου φέρθηκε άδικα, αλλά έχω τον Θεό με το μέρος μου».

Στην συνέχεια η Κελίφ μίλησε για την οικογενεία της: «Έχω επαφή με την οικογένειά μου δύο ημέρες την εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν επηρεάστηκαν εντόνως. Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση θα κορυφωθεί με ένα χρυσό μετάλλιο και αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση».

Χαρούμενη για την δικαίωση”

«Ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη γιατί παρουσιάζει την αλήθεια» δήλωσε η Κελίφ εκφράζοντας και την ευγνωμοσύνη της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, που στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό της. Ωστόσο δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε αν είχε υποβληθεί σε άλλους ελέγχους εκτός από έλεγχο ντόπινγκ, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό

Η 25χρονη πυγμάχος μία ημέρα μετά τη νίκη επί της Άννα Λούκα Χάμορι από την Ουγγαρία έκανε σαφές στην συνέντευξη της ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να την αποτρέψει από την προσπάθειά της να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών :«Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός

Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο. Σίγουρα θα αγωνιστώ για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη, Θεού θέλοντος, θα βελτιωθώ, όπως κάθε άλλος αθλητής»

Ακόμη η Κελίφ υποστήριξε πως δεν παρακολουθεί όσα γράφονται στα Social media για το φύλο της: «Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει μια ομάδα ψυχικής υγείας που δεν μας αφήνει να ακολουθούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε εγώ είτε άλλοι αθλητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα».

Επίσης μίλησε και για την «έκρηξη» συναισθημάτων που είχε μετά τη νίκη του Σαββάτου, όπου γονάτισε και ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας: «Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου. Μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης και τη νίκη, υπήρχε ένα μείγμα χαράς αλλά ταυτόχρονα είχα επηρεαστεί πολύ, γιατί ειλικρινά δεν ήταν καθόλου εύκολο να το περάσω όλο αυτό. Ήταν κάτι που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Η Κελίφ μετρά αντίστροφα για τον επόμενο αγώνα της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού , όπου δίνει ραντεβού στο ρινγκ εναντίον της Γιανσμέν Σουγαναπενγκ από την Ταϊλάνδη και αν κερδίσει θα αγωνιστεί για το χρυσό μετάλλιο την Παρασκευή (9/8), αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το χάλκινο.

Imane Khelif on how bullying can ‘destroy people’