Η Γερμανία έχει πολλούς τρόπους για να μπορέσει να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι. Κυριότερος εκφραστής της όμως και μεγαλύτερος "κίνδυνος" είναι ο Ντένις Σρέντερ, με τους Νικ Καλάθη και Τόμας Γουόκαπ να πρέπει να τον σταματήσουν στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρωταγωνιστής για την Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Σρέντερ

Μπορεί η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ να κατάφερε να "αποφύγει" τις ΗΠΑ στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το... έργο της θα είναι εύκολο, καθώς αντιμετωπίζουν την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2023, Γερμανία.

Τα "πάντσερ" αποτελούν την πιο συμπαγή ομάδα της διοργάνωσης, έχοντας σχεδόν το ίδιο ρόστερ με το πρόσφατο Μουντομπάσκετ, ενώ έχει πολλούς τρόπους για να μπορέσει να απειλήσει το καλάθι της Ελλάδας είτε από την περιφέρεια είτε μέσα από τη ρακέτα.

Κύριος "μοχλός" όλων για την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ είναι αναμφίβολα ο Ντένις Σρέντερ. Ο γκαρντ που αγωνίζεται στους Μπρούκλιν Νετς είναι ο παίκτης που περνάει η μπάλα συνέχεια από τα χέρια του κι εκείνος αποφασίζει κατά κύριο λόγο πως θα γίνει η επίθεση.

Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες στην ομάδα, όπως τα αδέρφια Βάγκνερ που κάνουν εξαιρετική διοργάνωση, αλλά ο "βραχύσωμος" πλέι μέικερ είναι συνήθως αυτός που θα ολοκληρώσει την επίθεση των "πάντσερ" είτε με ασίστ, είτε με κάποιο σουτ μέσα ή έξω από τα 6,75.

Καλάθης και Γουόκαπ σε ρόλο... κομάντο λόγω Σρέντερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Για να μπορέσει λοιπόν η Ελλάδα να έχει ελπίδες απέναντι στη Γερμανία θα πρέπει να βρει τρόπο να περιορίσει αν όχι να εξαλείψει" τη δράση του Σρέντερ. Υπεύθυνοι γι' αυτό θα είναι δύο από τους καλύτερους αμυντικούς της Εθνική, οι Νικ Καλάθης και Τόμας Γουόκαπ.

Οι Γερμανοί έχουν δείξει πως δεν πιέζουν μέχρι στιγμής τόσο πολύ στην περιφέρεια κι αυτό δίνει ένα παραπάνω πλεονέκτημα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη για να σπαταλήσει τις δυνάμεις της στην άμυνα και κυρίως στον Ντένις Σρέντερ που είνα κίνδυνος - θάνατος.

Ο Νικ Καλάθης τον έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν και γνωρίζει μέχρι ένα σημείο τον τρόπο παιχνιδιού του, σε αντίθεση με τον Τόμας Γουόκαπ που πρέπει τώρα να τον "μάθει". Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει δείξει πως ανταπεξέρχεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ενας προημιτελικός Ολυμπιακών Αγώνων είναι διαφορετικός.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι δεδομένο πως αν δεν του "βγουν" τα μαρκαρίσματα όπως τα περιμένει, τότε θα δοκιμάσει τον αμυντικό "εξολοθρευτή" που ακούει στο όνομα, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που μπορεί να τον σταματήσει αλλά και να τον... εκνευρίσει.