Ελλάδα και Ιταλία ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον α' όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων και περιμένουν το παιχνίδι της Κροατίας με τις ΗΠΑ (5/8-19:30)για να μάθουν το οριστικό πλασάρισμά τους και τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά. Η Εθνική έπαιξε για τη νίκη και μόνο, παρ' ότι η τρίτη θέση θα την έστελνε πάνω στην Αυστραλία, η οποία δεν έχει περάσει ποτέ σε τετράδα παγκόσμιας διοργάνωσης. Το 9-8 και οι πανηγυρισμοί των διεθνών το αποδεικνύουν.  

Ο πανηγυρισμός του Γιάννη Φουντούλη, εξάλλου, μετά το νικητήριο, εν τέλει, γκολ του, 2'35'' για τη λήξη, ήταν ενδεικτικός. Ο αρχηγός της Εθνική έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα με 2'35'' να απομένουν και ο Μάνος Ζερδεβάς με μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις σε ιταλική πολιορκία κράτησε το "τρίποντο".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3818ryr3u61)

Η Εθνική θα είναι πρώτη ή δεύτερη στον α' όμιλο, που σημαίνει ότι θα παίξει με την Ουγγαρία ή τη Σερβία. Αν η Κροατία νικήσει τις ΗΠΑ με καθαρή νίκη, η Ελλάδα θα είναι δεύτερη στον όμιλο και θα παίξει με του Μαγυάρους. Αν οι ΗΠΑ νικήσουν την Κροατία στα πέναλτι, η Εθνική θα είναι πρώτη και θα παίξει με τη Σερβία, ενώ οι Ιταλοί θα μείνουν δεύτεροι και θα πάνε πάνω στην Ουγγαρία. Οι ΗΠΑ θα παίξουν με την Ισπανία και η Κροατία με την Αυστραλία. Εφόσον οι Αμερικανοί νικήσουν με καθαρό σκορ την Κροατία, η Εθνική θα πάρει το ίδιο μονοπάτι, όπως και η Ιταλία, ενώ οι ΗΠΑ θα πάνε πάνω στην Ουγγαρία και η Κροατία, στην Ισπανία. 

Η βαθμολογία του α' ομίλου: Ελλάδα 11, Ιταλία 11, Κροατία* 9, ΗΠΑ* 6, Μαυροβούνιο* 2, Ρουμανία* 0. 
*Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο. 
Η βαθμολογία του β' ομίλου: Ισπανία* 12, Αυστραλία 9, Ουγγαρία 9, Σερβία 6, Γαλλία* 3, Ιαπωνία* 3. 
*Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.  

Ωστόσο, υπάρχει ένα... διεστραμμένο σενάριο στο οποίο η Εθνική μπορεί να έρθει τρίτη. Αν η Κροατία νικήσει τις ΗΠΑ στα πέναλτι, τότε Ελλάδα, Ιταλία και Κροατία θα έχουν από 11 βαθμούς. Η Ιταλία έχει καλύτερο συνολικό ενεργητικό στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων, δηλαδή +2. Η Ελλάδα έχει 0, ενώ η Κροατία έχει -2. Ωστόσο, η Ιταλία, επειδή έχει καλύτερο goal average θα φύγει από την ισοβαθμία και θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η Ελλάδα θα μείνει τρίτη, αφού θα μπει σε διπλή ισοβαθμία με την Κροατία, από την οποία έχει ηττηθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι. Έτσι, θα παίξει με την Αυστραλία στα προημιτελικά. 



Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακόμα ένα σημαντικό ραντεβού


Η Ιταλία πάντα αποτελούσε ορόσημο για την εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών: πριν 20 χρόνια, εξάλλου, την είχε νικήσει 6-4 στο παιχνίδι πρόκρισης στην επόμενη φάση του τουρνουά πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες -μάλιστα ο πρώτος έπαιρνε απευθείας πρόκριση και η Εθνική πήγε κατευθείαν στα ημιτελικά. Ο Σάντρο Καμπάνια είχε αφήσει, μάλιστα, του διεθνείς του να φύγουν από το Ολυμπιακό Χωριό, εν είδει ρεπό. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, ακόμα και τώρα θεωρούν πως έκανε λάθος με αυτόν το χειρισμό, αν και τέτοιες περιπτώσεις και αποφάσεις κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος. Η Εθνική τερμάτισε τέταρτη, με μια σπαραξικάρδια ήττα από τη Ρωσία στο μικρό τελικό. 

Ο Καμπάνια είναι αντίπαλος της Εθνικής από το 2009 και οι Ιταλοί είναι πάντα κακός μπελάς, αν και είναι σπάνιο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων να μην κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ακόμα κι αυτό το σχετικά "αναίμακτο" ματς, με το οποίο φυσικά οι "σετεμπέλο" θα εξασφάλιζαν την πρώτη θέση του α' ομίλου. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κοίταξαν τι τους βολεύει


Ασφαλώς και οι δύο ομάδες κοίταξαν τι τους συνέφερε μετά την οριστική κατάταξη στο β' όμιλο, με πρώτη την Ισπανία, δεύτερη την Αυστραλία, τρίτη την Ουγγαρία και τέταρτη τη Σερβία. Ας πούμε ότι η τρίτη θέση στον όμιλο είναι η επιθυμητή, με την Κροατία, πάντως, να κρατά την κλωστή του ομίλου στα χέρια της, αφού επρόκειτο να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 19:30 (5/8). 

Ελλάδα και Ιταλία πήγαν χέρι χέρι: ουδεμία ξέφυγε πάνω από ένα γκολ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στην τρίτη περίοδο, με το σκορ στο 6-6, οι δύο ομάδες είχαν από ένα άστοχο πέναλτι σε ισάριθμες φάσεις, με Αργυρόπουλο και Ντι Φούλβιο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37yema9wur5)

Ήταν στυλ βλέποντας και κάνοντας. Ουδείς μπορούσε να αναγνωρίσει τα σημάδια και τι πραγματικά ήθελαν οι δύο ομάδες, τουλάχιστον με σιγουριά, ωστόσο ήταν το πιο... χαλαρό Ελλάδα-Ιταλία που μπορείς να δεις σε μεγάλη διοργάνωση.

Εν τέλει, η Εθνική ήθελε πραγματικά να νικήσει αυτό το παιχνίδι. Γι' αυτό, κιόλας, το... trash talking στους Ιταλούς μετά την τελευταία επίθεσή τους και τις επεμβάσεις του Ζερδεβά. Αυό