Η ενόργανη γυμναστική ξεπερνά τον καιρό των παγετώνων και βαδίζει στον ηλιόλουστο κόσμο που την οδηγεί το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η Σιμόν Μπάιλς. Δεν υπάρχει άνθρωπος που παρακολούθησε το τουρνουά, το οποίο έριξε αυλαία το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Αυγούστου, ύστερα από δέκα χορταστικές ημέρες, που να μην είναι συνεπαρμένος. Η Μπάιλς οδηγεί το άθλημά της στη νέα εποχή και έχει μόνο συμμάχους. 

Η Ρεμπέκα Αντράντε, από τη Βραζιλία, είναι επίσης ένα πρόσωπο που δεν θα ξεχάσουν όσοι αντίκρισαν. Μονίμως έμοιαζε να χαίρεται τη συμμετοχή της περισσότερο από το αποτέλεσμα. Η σπουδαία Βραζιλιάνα γυμνάστρια, η κορυφαία στην Ιστορία της χώρας, δεν άφησε γραμμάριο τοξικότητας να παρεισφρήσει. Ξαφνικά, οι περιπτώσεις κακοποίησης και απάνθρωπων μεθόδων που οι παλιότεροι προπονητς στην ενόργανη χρησιμοποιούσαν -δεν εξαφανίστηκαν προφανώς, πάντως- μοιάζουν μακρινές. Η σχέση που ανέπτυξαν όλες οι γυμνάστριες με την Αντράντε, η οποία φυσικά δεν... φύτρωσε στο ταπί, ήταν υποδειγματική. Η Μπάιλς, πρώτη από όλες. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d380bryukcjt)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το φανταστικό "πασίγιο"

Η προσπάθεια της σπουδαίας Αμερικανίδας στις ασκήσεις εδάφους βαθμολογήθηκε με 14.133, κάτι που σήμαινε ότι η Αντράντε, με το δικό τη 14.166 έγινε "χρυσή" ολυμπιονίκης στο αγώνισμα, η δεύτερη πρωτιά της μετά το άλμα. 

Η Μπάιλς είδε το αποτέλεσμά της και... δαγκώθηκε χαμογελαστή, ενώ η Βραζιλιάνα έδειξε να μην το πιστεύει. Το βίντεο κόβεται τη στιγμή που η Μπάιλς πάει να την αγκαλιάσει. Η στιγμή στο βάθρο, όμως, είναι πραγματικά συγκλονιστική. 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TODAY (@todayshow)



Η Αμερικανίδα των 11 ολυμπιακών μεταλλίων και η "χάλκινη", με βαθμολογία 13.766, Τζόρνταν Τσάιλς, υποκλίθηκαν... γυμναστικά στην πρώτη Αντράντε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσάιλς οφείλει στην Μπάιλς το "ζην", αφού το πρότυπό της την περιμάζεψε όταν δεν είχε πού την κεφαλή κλίνει, σε αθλητικό επίπεδο, και την έβαλε στην ακαδημία τη, προκειμένου να προπονείται. Ένα απίστευτο πασίγιο, η τελευταία "φωτογραφία" που πρέπει να εντυπωθεί στη μνήμη για να αντιληφθεί κάποιος και τη συνολική σημασία που είχε το τουρνουά της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.