Λίγες ώρες αφού η Ελένη Πόλακ ομολόγησε ότι βρέθηκε κάτι στα ούρα της, ύστερα από κρέας που έφυγε, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε ότι υπάρχει θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας σε Ελληνίδα αθλήτρια στίβου της αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Αυτό που αναμένεται, είναι να φανεί αν πρόκειται για την Πόλακ, η οποία δεν τιμωρήθηκε και αγωνίστηκε κανονικά στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ ή για άλλη αθλήτρια. Η ΕΟΕ θα τοποθετηθεί, ενώ η αθλήτρια της οποίας βρέθηκε θετικό το δείγμα, έχει ενημερωθεί. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι είπε η Πόλακ 


Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας και ήθελα πάρα πολύ να το πω, το ξέχασα έξω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου πρωτεΐνες. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου συμπληρώματα. Ήμουν τρεις μέρες πάρα πολύ χάλια πριν έρθω εδώ, που δεν θεωρώ ότι ήταν αυτό, δεν το λέω σαν δικαιολογία. Να προσέχει ο κόσμος τι τρώει.

Ήταν πολύ λιγότερο από το απαγορευμένο, προφανώς και για αυτό δεν αποκλείστηκα και κατάφερα να αγωνιστώ κανονικά. Απλά θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει τι τρώει, τι δίνει στα παιδιά του. Εγώ έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει να τρώω καθημερινά κόκκινο κρέας. Κι αυτό από ότι φαίνεται βρίσκεται στα κόκκινα κρέατα, στα πουλερικά, αρνί, χοίρο, δηλαδή όλα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37w3r700vsp)

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το κρέας που έφαγα είχε αυτή την ουσία. Είναι ουσιαστικά για την ανάπτυξη του ζώου, να γίνει πιο γρήγορα. Και έφαγα αυτό και δεν ξέρω, εγώ θεωρώ ότι αν είχε γίνει και πιο νωρίς, γιατί εγώ είχα πάει και σε έναν αγώνα στην Ολλανδία και το έφαγα. Μόνο εκεί μπορώ να σκεφτώ. Το τεστ έγινε στις 10/7 ας πούμε, αν είχε γίνει πιο νωρίς μπορεί να είχα ακυρωθεί. Εγώ το έφαγα στις 7 το βράδυ, γιατί μόνο εκείνη τη μέρα μπορώ να σκεφτώ να έφαγα κάτι από την ψησταριά που δεν ήξερα τι ήταν".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ul4sq7c21l)