Η φοβία της Κροατίας απέναντι στη Σερβία, παρ' ότι βρίσκεται σε παρακμή, έφερε ένα τακτικό λάθος στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ για την πέμπτη αγωνιστική του πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι Κροάτες αποφάσισαν να παίξουν με τη φωτιά, ψάχνοντας ένα και μόνο αποτέλεσμα με τους Αμερικανούς, την ισοπαλία, προκειμένου να ηττηθούν στα πέναλτι, να μείνουν τρίτοι στον όμιλο και να παίξουν στα προημιτελικά με την Αυστραλία

Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν 10-3 στο πρώτο ημίχρονο και η Κροατία, λες και περίμενε να περάσουν... πολύ μπροστά οι Αμερικανοί, ενορχήστρωσε μια αντεπίθεση που έμεινε ημιτελής. Οι Κροάτες έφτασαν στο 13-11 το σκορ, αλλά ηττήθηκαν 14-11 και πλέον θα παίξουν με τους πρώτους του β' ομίλου Ισπανούς, ενώ θα ματσάρουν με το νικητή του Ουγγαρία-Ιταλία. 

Αντιθέτως, ο τελικός του Τόκιο, το 2021, θα επαναληφθεί σε στυλ προημιτελικού. Η Ελλάδα, που ήρθε περήφανη πρώτη στο δικό της όμιλο, θα παίξει με τους Σέρβους στον προημιτελικό και, αν περάσει, θα παίξει στο νικητή του Αυστραλία-ΗΠΑ. Ο καλύτερος δυνατός διάδρομος για να ξαναπάει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3818ryr3u61)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα ζευγάρια της τελικής φάσης


Οι προημιτελικοί (7 Αυγούστου)

15:00 Κροατία-Ισπανία

16:35 Ιταλία-Ουγγαρία

20:00 Ελλάδα-Σερβία

21:35 ΗΠΑ-Αυστραλία

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (9 Αυγούστου):

Ελλάδα/Σερβία-ΗΠΑ/Αυστραλία

Ιταλία/Ουγγαρία-Κροατία-Ισπανία.