Το έργο της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ απέναντι στην Γερμανία είναι εξ' αρχής πολύ δύσκολο. Αυτό δε σημαίνει όμως πως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν θα παλέψει με όλα της τα "όπλα" για να περάσει στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πιο σημαντικό για την "επίσημη αγαπημένη" είναι να μην... υποτιμήσει κανέναν παίκτη των "πάντσερ".

Οι ρολίστες της Euroleague που... φοβίζουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σερβία έκανε τη "χάρη" στην Ελλάδα και την έστειλε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Στο δρόμο της βρίσκεται η Γερμανία που είναι πλέον Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση.

Έχει παίκτες όπως ο Σρέντερ και τα αδέρφια Βάγκνερ που μπορούν με κάθε τρόπο να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι. Κάτι που δείχνουν και οι μέσοι όροι της στη διοργάνωση, όπου μαζί με τον Ντάνιελ Τάις "τραβούν" το μεγαλύτερο κουπί για τα "πάντσερ".

Η Ελλάδα πρέπει να τους προσέξει πολύ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τους υπόλοιπους. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στη Euroleague και στη μέρα τους μπορούν να σε "σκοτώσουν" χωρίς να το καταλάβεις με το περιφερειακό κυρίως σουτ τους.

Πρώτος και καλύτερος ο Αντρέας Ομπστ, ένας από τους καλύτερους σουτέρ αν όχι του κόσμου σίγουρα της Ευρώπης. Αν και όπως δήλωσε ο Στεφ Κάρι πρόκειται για ξεχωριστή περίπτωση. "Βγάζει" το ψωμί του με τις τρίποντες... βόμβες του και "πλήγωσε" την Ελλάδα και το Eurobasket 2022 με τον ίδιο τρόπο.

Ακόμη ένας παίκτης που είναι εξαιρετικός από τις γωνίες είναι ο Ισαάκ Μπόνγκα, ο οποίος από φέτος θα αγωνίζεται στην Παρτιζάν. Ο πρώην παίκτης της Μπάγερν Μονάχου είναι φοβερός αμυντικός, αλλά αν τον αφήσεις ελεύθερο σίγουρα θα το... πληρώσεις.

Τέλος ένας παίκτης που μπορεί να μην έκανε φοβερή χρονιά φέτος αλλά με τα "πάντσερ" μεταμορφώνεται είναι ο Γιοχάνες Βόιτμαν. Ο μέχρι πρότινος φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο φημίζεται για τα σουτ του από τα...8 μέτρα αλλά και για την κυριαρχία του στα ριμπάουντ. Θα έχει ενδιαφέρον το "ματσάρισμα" με τον Γιώργο Παπαγιάννη..

Η Ελλάδα έχει κι αυτή μονάδες που δεν πρέπει να υποτιμήσουν οι Γερμανοί. Αν λοιπόν προσέξουμε και τους αφήσουμε να κάνουν εκείνοι το λάθος ίσως τελικά να μην είναι τόσο μακριά τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων!