Μπορεί για τους Έλληνες φιλάθλους ο τελικός του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 να ολοκληρώθηκε άτυπα μέσα σε δάκρυα συγκίνησης και περηφάνειας με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή, ωστόσο για τον Αρμάντ Ντουπλάντις ο τελικός ξεκίνησε ουσιαστικά όταν... οι υπόλοιποι άλτες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους. Και η βραδιά έμελλε να εξελιχθεί μαγική και ονειρεμένη, αδιανόητη, και να καταλήξει σε μια στιγμή που θα μνημονεύεται στα βάθη των αιώνων της ολυμπιακής ιστορίας! 

Έχοντας κερδίσει σε ρυθμούς προπόνησης το χρυσό μετάλλιο ο Σουηδός... υπεράνθρωπος φόρεσε την κίτρινη κάπα του και αποφάσισε να παρουσιάσει στα εκατομμύρια θεατές που τον χάζευαν ένα αθλητικό υπερθέαμα! Μια παράσταση στην οποία ένας άνθρωπος προσπαθούσε να "πετάξει" και να κάνει τα αδύνατα να γίνουν δυνατά! Και τα κατάφερε! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d388ktzwp0ax)

Το γκρέμισμα του ρεκόρ ολυμπιακών αγώνων από τον "ιπτάμενο" Ντουπλάντις

Αρχικά ο Ντουπλάντις τοποθέτησε τον πήχη στα 6.10 για να καταρρίψει το ολυμπιακό ρεκόρ. Θαρρείς και τον είχε τοποθετήσει στα... 5.10! Όχι μόνο απογειώθηκε, αλλά το άλμα του μετρήθηκε... 26 εκατοστά ψηλότερο από αυτό που χρειαζόταν. Και κάπως έτσι απέμενε ένα θρυλικό κερασάκι στην τούρτα μιας επικής, μιας ανεπανάληπτης βραδιάς. 

Το άλμα για το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντουπλάντις υπό τις ιαχές Καραλή και Κέντριξ

Με τον Εμμανουήλ Καραλή και τον Σαμ Κέντρικς να... του δίνουν χαμογελώντας συμβουλές για το άλμα του, ο Ντουπλάντις τοποθέτησε τον πήχη στα 6,25 μέτρα. Το "Σταντ ντε Φρανς" είχε σηκωθεί στο πόδι! 80.000 θεατές άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του για να του δώσουν επιπλέον ώθηση στην... απογείωση. Και το αφύσικο 6,25μ. ήταν λίγα λεπτά μετά γεγονός στην τρίτη προσπάθεια! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3893v9lpryx)