Την επανάληψη του ημιτελικού του Euro 2024 θα δούμε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η Ισπανία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε με 2-1 του Μαρόκου και προκρίθηκε, την ώρα που η Γαλλία κέρδισε με δυσκολία στην παράταση την Αίγυπτο.

Ο Ματετά "έσωσε" τη Γαλλία και την έστειλε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Σ' ένα παιχνίδι που η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, η Γαλλία αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάρις στο γκολ του Σαμπέρ στο 62ο λεπτό κατάφερε να επιστρέψει στο ματς κόντρα στην Αίγυπτο και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην... έδρα τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "τρικολόρ" ήταν ο Ματετά, με τον επιθετικό της Κρίσταλ Πάλας να σκοράρει αρχικά στο 83ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ολίσε, γκολ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση για την ομάδα του Τιερί Ανρί.

Εκεί ο Γάλλος στράικερ "χτύπησε" για δεύτερη φορά με κεφαλιά αυτή τη φορά από πολύ κοντά και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του. Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε ακόμη πιο σκληρό με τους Αιγύπτιους να είναι εκνερισμένοι με τις αποφάσεις του διαιτητή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38b6ov0027l)
Το κερασάκι στην... τούρτα - μετά και την κόκκινη κάρτα των φιλοξενούμενων - έβαλε ο Ολίσε, με τον νέο εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για τη Γαλλία στο 108ο λεπτό.

Με ανατροπή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Ισπανία

Σ' ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα, μέχρι και αλλαγή... διαιτητή η Ισπανία κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Μαρόκο προηγήθηκε με πέναλτι του "συνήθη ύποπτου" Ραχίμι στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d383wq45ym5l)
Οι "φούριας ρόχας" αφού έβλεπαν πως δεν μπορούν να απειλήσουν προχώρησαν σε τρεις αλλαγές στο 61 και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η "δικαίωση". Ο Φερμίν Λόπεθ με πολύ ωραία προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 85ο λεπτό με τη "χρυσή" αλλαγή, Χουανλού Σάντσεθ, που ανήκει στη Σεβίλλη να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Λόπεθ. Με τη νίκη αυτή οι "ρόχας" πήραν την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38ac9d333yp)