Ένας Μιλτιάδης της νέας Ελλάδας που ψάχνει να γίνει ο δεύτερος άλτης του μήκους στην Ιστορία που θα κατακτήσει δεύτερο διαδοχικό χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου εφορμά για μια δόξα αφάνταστη.

Δύο μπάλες που καίνε. Η πρώτη στο «Μπερσί», με την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ανδρών να αντιμετωπίζει το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας, η δεύτερη στην «Ντεφάνς», όπου η Εθνική πόλο γυναικών θα παίξει με την Αυστραλία, για τα προημιτελικά των τουρνουά τους.

Επίσης, τρεις ιστιοπλόιοι, η Αριάδνη και ο Οδυσσέας Σπανάκης και ο Κάμερον Μαραμενίδης, που συνεχίζουν τη μάχη με τα κύματα και την... άπνοια της Μασσαλίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες, μπάσκετ: Η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου

Μετά τη μετακόμισή της στο Παρίσι, η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ προετοιμάζεται για έναν (προημι)τελικό στον οποίο είναι αουτσάιντερ. Η Γερμανία μοιάζει πυραυλοκίνητη και... κοπάνησε ακόμα και τη γηπεδούχο Γαλλία με το «φαινόμενο» Βίκτορ Γουεμπανιάμα, για να πάρει την πρόκριση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d35f35dvaw01)
Η Εθνική, πια, με παίκτες που ούτως ή άλλως επιθυμούν να θυσιάζονται στο παρκέ, παίζει τον πρώτο προημιτελικό στο τουρνουά απέναντι στην παρέα του Ντένις Σρέντερ και τα βάζει, επίσης, με τα προγνωστικά. Ο σταρ του ΝΒΑ Ντρέιμοντ Γκριν είπε ότι «η Ελλάδα δεν έχει αρκετό ταλέντο για να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς». Αυτό μόνο καύσιμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να είναι.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος (μπάσκετ ανδρών). Η ώρα: 12:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, ιστιοπλοΐα: Το ρίσκο και οι πιθανότητες


Μόνο μία κούρσα για τα Kite, στην οποία ο Κάμερον Μαραμενίδης πήρε την όγδοη θέση και πλέον βρίσκεται στην 11η της συνολικής κατάταξης, επέτρεψε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου ο... αέρας να γίνει στη Μασσαλία. Πλέον, υπάρχουν πέντε προγραμματισμένες κούρσες για την Τρίτη.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tw9inp08o9)
Σε ό,τι αφορά τα αδέλφια Σπανάκη, δεν αγωνίστηκαν και παραμένουν στη 15η θέση της γενικής βαθμολογίας στην κατηγορία 470. Η Αριάδνη και ο Οδυσσέας παίζουν το τελευταίο χαρτί τους σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, με τέσσερις κούρσες προγραμματισμένες, προκειμένου να βρεθούν στην κούρσα μεταλλίων της επομένης.

Ο αθλητής: Κάμερον Μαραμενίδης (κατηγορία Kite, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:03. Το κανάλι: ΕΡΤ Sports1. 
Οι αθλητές: Αριάδνη Σπανάκη, Οδυσσέας Σπανάκης (κατηγορία 470, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:15. Το κανάλι: ΕΡΤ Sports1. 

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο γυναικών: Κάντε το όπως στην Αθήνα


Η πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν αγχωτική, όμως η Εθνική παίζει το μεγαλύτερο παιχνίδι της από, ενδεχομένως, τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2011, με την Κίνα στη Σανγκάη. Η αναμέτρηση με την Αυστραλία στην «Ντεφάνς» θα κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά - και αν οι διεθνείς θα έχουν δύο ευκαιρίες να πάρουν ένα μετάλλιο.

Ο όμιλος ήταν ψυχοβγάλτης, αλλά η Ελλάδα προτίμησε την Αυστραλία από την Ολλανδία. Έχουν περάσει 20 χρόνια από το 2004, όταν η Εθνική νίκησε 6-2 στον ημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά στην Αθήνα τις Αυστραλές για να μπει στον τελικό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37d6pu1c9td)
Μάλιστα, στο Ολυμπιακό Χωριό κατέφτασε την Κυριακή η Εύη Μωραϊτίδου, μέλος εκείνης της ομάδας, και θα προσπαθήσει να προσφέρει το δικό της ψυχολογικό μπουστ στη «γαλανόλευκη». Πάντως, η Αυστραλία νίκησε την Εθνική στο Πεκίνο, τέσσερα χρόνια αργότερα, 8-6, σε παιχνίδι για τους ομίλους.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος (πόλο γυναικών). Η ώρα: 20:00. Το κανάλι: ΕΡΤ3. 


Ολυμπιακοί Αγώνες, στίβος: Το ξύπνημα του θρύλου



Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε, στο Τόκιο το 2021, ο πρώτος Έλληνας άλτης του μήκους μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα (στη Στοκχόλμη το 1912) που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά του. Τώρα θέλει να γίνει ο πρώτος Έλληνας άλτης του μήκους που κατακτά δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια (ο Τσικλητήρας είχε πάρει το ασημένιο στο Λονδίνο, το 1908) και ο δεύτερος μόλις άλτης, μετά τον Καρλ Λιούις, που το κάνει.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d370n8tixcup)
Ο Μίλτος Τεντόγλου θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό άλμα που μπορεί. Ακόμα, όμως, κι αν δεν είναι στο μυαλό του να γράψει Ιστορία, θα γίνει αυτομάτως.

Ο αθλητής: Μίλτος Τεντόγλου (άλμα εις μήκος, στίβος). Η ώρα: 21:15. Το κανάλι: ΕΡΤ2.