Σάλος έχει ξεσπάσει με την ποιότητα του νερού στον ποταμό Σηκουάνα, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι διανύουν τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα τους.

Τις πρώτες συνέπειες της κολύμβησης στον ποταμό Σηκουάνα έχουν αρχίσει να βλέπουν και οι αθλήτριες μετά το τρίαθλο που έλαβε χώρα την 1η Αυγούστου, καθώς η Βέλγα κολυμβήτρια Κλερ Μισέλ εμφάνισε γαστρεντερικά προβλήματα. Κάπως έτσι, το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τριάθλου μεικτής σκυταλοδρομίας τη Δευτέρα (5/8), ενώ, σύμφωνα με το CNNi, και η Ελβετία έπρεπε να αναδιοργανώσει το ρόστερ της, αφού και άλλοι αθλητές αρρώστησαν μετά τους αγώνες τριάθλου της περασμένης εβδομάδας.

«Η Κλερ Μισέλ, μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας, είναι δυστυχώς άρρωστη και πρέπει να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό», ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου. Η ελβετική ομάδα, εν τω μεταξύ, έπρεπε να αντικαταστήσει τον Άντριεν Μπρίφοντ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης και αντικαταστάθηκε από τον Σιμόν Γουέστερμαν. Παρά το γεγονός ότι το Παρίσι διαβεβαιώνει για τις ενέργειες καθαρισμού των νερών, το Βέλγιο άφησε αιχμές προς τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, σχολιάζοντας: «Η Βελγική Ολυμπιακή και Διαομοσπονδιακή Επιτροπή (COIB) και το Βελγικό Τρίαθλο ελπίζουν ότι θα αντληθούν διδάγματα για μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς, όπως η εγγύηση της ασφάλειας τις ημέρες της προπόνησης, τις ημέρες αγώνων και η μορφή του αγώνα, που πρέπει να αποσαφηνίζεται εκ των προτέρων και να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης».

«Το Παρίσι 2024 θέλει να υπενθυμίσει σε όλους ότι η υγεία και η ευημερία των αθλητών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Όσον αφορά τους αγώνες που διεξάγονται στον Σηκουάνα, οι δοκιμές ποιότητας του νερού πραγματοποιούνται καθημερινά και η απόφαση για το αν θα προχωρήσει κάποιος αγώνας λαμβάνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Παγκόσμιου Τριάθλου, σε συντονισμό με το “Παρίσι 2024”, και με βάση τα αποτελέσματα και μια σειρά κριτηρίων (κυρίως υγείας)», ανέφερε σχετική δήλωση που ήρθε ως απάντηση από τους διοργανωτές. Παρότι οι Παριζιάνοι προσπάθησαν πολύ να καθαρίσουν τον Σηκουάνα, οι καταρρακτώδεις βροχές, μόλυναν και πάλι τον ποταμό, οδηγώντας σε ακυρώσεις και αναβολές αθλημάτων.