Ξενύχτησε όλη η ελληνική αποστολή στο Ολυμπιακό Χωριό περιμένοντας τον Εμμανουήλ Καραλή να επιστρέψει με το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τον αποθέωσε κατά την άφιξή του.

Με πυρσούς και κάποια… χαμηλόφωνα συνθήματα (λόγω του προχωρημένου της ώρας), ο Έλληνας πρωταθλητής δέχτηκε τα συγχαρητήρια και την αγάπη όλων, ενώ ανάμεσά τους τον περίμενε και ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μάλιστα, ξεχώρισε η θερμή αγκαλιά που έκαναν στον Μανόλο ο επίσης χάλκινος Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γκιόργκι Πομάσκι.

Ο Καραλής χαριτολογώντας σχολίασε «πρώτη φορά δίνω τόσες συνεντεύξεις. Με κούρασαν περισσότερο από τον αγώνα. Όταν όμως είσαι Ολυμπιονίκης, αυτά έχει».

Παρατήρησε, δε, ότι «παίρνουμε μετάλλια, πάμε καλά», ενώ έδωσε ραντεβού για σήμερα μετά τον τελικό του Μίλτου Τεντόγλου. Ο Εμμανουήλ Καραλής ρωτούσε πόσα μετάλλια είχε κατακτήσει η Ελλάδα στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και αν ξεπέρασε την επίδοσή της.

«Δεν το έχω πιστέψει. Είμαι πολύ κουρασμένος, γιατί μίλησα σε πάρα πολλά Μέσα. Είναι κάτι που θα συνειδητοποιήσω όσο περνούν οι μέρες. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και πάρα πολύ ευγνώμων που κατάφερα να πάρω το μετάλλιο έχοντας γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο, έχω θυσιάσει πάρα πολλά, έχω δουλέψει πολύ σκληρά, είναι κάτι που άξιζα και το να το καταφέρνω είναι κάτι ονειρικό. Όταν έχεις ένα όνειρο και το εκπληρώνεις, είναι λίγο κάπως, θες λίγες μέρες για να το συνειδητοποιήσεις ότι έγινε. Πρώτη φορά κλαίω από δάκρυα χαράς. Ήρθε ο Λευτέρης (σ.σ. Πετρούνιας) να με δει, ήταν πολύ σημαντικό να βλέπω ένα είδωλο να με παρακολουθεί. Ήταν η οικογένειά μου, αγκαλιές, φιλιά… Ήταν κάτι που θα μείνει στη μνήμη μου για όλη μου τη ζωή», τόνισε ο 25χρονος επικοντιστής, ενώ σήμερα θα γίνει και η τελετή απονομής του πρώτου του ολυμπιακού μεταλλίου.

Δείτε βίντεο

H αποθέωση του Εμμανουήλ Καραλή

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο φοβερός και τρομερός Εμμανουήλ Καραλής



Αποθέωση και στα social media


Εν τω μεταξύ, στα social media η αποθέωση για τον Μανόλο είναι ηχηρή και τεράστια, με τους Έλληνες χρήστες να εκφράζουν τη χαρά τους για τον Καραλή. «Εύγε, Superman», γράφουν για τον Καραλή, τονίζοντας το χαμόγελό του και τη δύναμη που έδειξε για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των προηγούμενων ετών με την κατάθλιψη, τον ρατσισμό και τους τραυματισμούς.

Πυροτεχνήματα στον Πύργο

Τα social media πήραν φωτιά, ενώ στον Πύργο άναψαν πυροτεχνήματα μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, αλλά ο πατέρας του είναι από τον Πύργο Ηλείας.
ilialive.gr - Με πυροτεχνήματα ο Πύργος γιορτάζει την επιτυχία του "Μανόλο" Εμμανουήλ Καραλή

Με άλμα στα 5,90 μ. ανέβηκε στα ουράνια

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5,90 μ. στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο - το 6ο μέχρι σήμερα για την ελληνική αποστολή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d388s3101ojd)


«Τι έγινεεε, ρεεεε», έγραψε ο Μανόλο στην πρώτη ανάρτησή του μετά τον τελικό, με το βίντεο από το άλμα που του χάρισε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν το πιστεύω», ήταν η δεύτερη ανάρτηση του Καραλή στο Instagram μετά τη μεγάλη του επιτυχία, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να παραθέτει μια σειρά φωτογραφιών με τους δικούς του ανθρώπους και τον προπονήτή του.

Στην τρίτη του ανάρτηση πριν να κοιμηθεί, ο Καραλής αποκάλυψε, δε, το μήνυμα που του έστειλε ο Μόντο Ντουπλάντις πριν από τον τελικό: «Τα άλματά σου είναι πολύ καλά. Πάμε μαζί να ανέβουμε στο πόντιουμ».

duplantis-manolo


Όπως εξομολογήθηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στο Παρίσι, «τώρα που ηρέμησα, σκέφτομαι ό,τι έχω περάσει ως αθλητής, ως άνθρωπος. Τις δυσκολίες, την κατάθλιψη, τον ρατσισμό, τους τραυματισμούς. Μπορώ να πω ότι όλα αυτά με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι τώρα. Δυνατό, με αυτοπεποίθηση, ένας τρίτος Ολυμπιονίκης».

«Δεν είμαι ειδικός, ξεπερνάω στιγμές, θα έχω κι άλλες καλές και κακές. Είμαι 24. Αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά είναι να πιστεύουν στα όνειρά τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολος αυτός ο κόσμος, αλλά με επιμονή και με υπομονή, με πίστη στον εαυτό σου, θα κάνεις πράγματα», συμπλήρωσε ο Μανόλο.

Κλείνοντας, δε, κάλεσε τους Έλληνες φιλάθλους να συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών: «Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να φτάσεις εδώ, να είμαστε όλοι οι Έλληνες ένα. Να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις προσπάθειες των αθλητών, αναμένουμε κι άλλα μετάλλια. Η αγάπη που έχω λάβει από τον κόσμο δεν υπάρχει, τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d389qbbaxsi1)