Το "μενού" των σημερινών (06/08) αθλητικών μεταδόσεων μπορεί να είναι γεμάτο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως υπάρχει και αρκετή δόση ποδοσφαίρου με... άρωμα Ελλάδας! Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν το ταξίδι τους στον τρίτο προκριματικό γύρο των Κυπέλλων Ευρώπης, με την ΑΕΚ να διασταυρώνει τα ξίφη της με την Νόα στην Αρμενία για το Europa Conference League και τον ΠΑΟΚ να τίθεται αντιμέτωπος με τη Μάλμε στην Σουηδια για το Champions League.

Παράλληλα, ο Άρης που επέστρεψε από την Ολλανδία όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και έδωσε μια σειρά από φιλικά, θα αναμετρηθεί με την αλβανική Ελμπασάνι σε ματς φιλικού χαρακτήρα όπου θα διεξαχθεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Nova Sports Start στις 20:00.

Να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στην Νόα η ΑΕΚ - "Μέσα" Λαμέλα, Περέιρα και Τσούμπερ

Η ΑΕΚ αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Ίντερ Εσκάλδες, βρίσκει στον δρόμο της για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League την Νόα με την οποία θα τεθεί αντιμέτωπη στην Αρμενία στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Στόχος της "Ένωσης" να βάλει τις βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 15/08 στην OPAP Arena, με τον νικητή να αντιμετωπίζει Ρουζόμπεροκ ή Χάιντουκ Σπλιτ στα playoffs

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d34sx9pveg7d)
Η Νόα για να βρεθεί στον τρίτο προκριματικό "διέλυσε' με 7-0 στον προηγούμενο γύρο τη μαλτέζικη Σλιέμα Γουόντερερς. Με την αποστολή της ΑΕΚ στην Ρμενία ταξίδεψαν και οι Λαμέλα, Περέιρα, Τσούμπερ, Πινέδα και Ελίασον, ενώ εκτός έμεινε ο Οντουμπάζο και οι τραυματίες Μπρινιόλι και Γιόνσον.

"Είναι δύο τα παιχνίδια. Δυο τελικοί, γιατί όποιος θέλει να συνεχίσει πρέπει να περάσει αυτά τα ματς. Και όπως πάντα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι", δήλωσε ο Αλμέιδα, ενώ από την πλευρά του ο προπονητής της Νόα, Ρούι Μότα ανέφερε πως: "Η ΑΕΚ σίγουρα έχει μια καλή ομάδα, αλλά και εμείς διαθέτουμε μια καλή ομάδα και θα δούμε τι θα συμβεί".


Να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στην Σουηδία ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μάλμε

Ο ΠΑΟΚ που έχει μεγάλο στόχο να βρεθεί στο League Stage του Champions League, αφού απέκλεισε την Μπάνια Λούκα Μπόρατς, θα  κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλμε, την οποία και αντιμετωπίζει στο "Ελέντα Στάντιον" της Σουηδίας.  στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Αν την αποκλείσει, θα αναμετρηθεί στα playoffs είτε με τη Σπάρτα Πράγας είτε με τη Στεάουα.

Ο "δικέφαλος του βορρά" θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι απέναντι στην Μάλμε η οποία έχει αγωνιστικό ρυθμό καθώς έχει ήδη παίξει 17 αγωνιστικές στο σουηδικό πρωτάθλημα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μετρά απουσίες, ενώ για τους Σουηδούς είναι αμφίβολοι οι Νίκλας Μοϊσάντερ, Άντον Τίμερχολ, Στέφανο Βέκια και Όσκαρ Λεβίτσκι.

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η Μάλμε είναι γεννημένη να κάνει επιθέσεις και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή με παίκτες. Δεν είναι όμως μόνο το στιλ παιχνιδιού αλλά και το πως θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας, θα πρέπει να τους κάνουμε να συγχυστούν", υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ο Λουτσέσκου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

19:00 3ος γύρος Conference League Νόα - ΑΕΚ (COSMOTE SPORT 1 HD)

20:00 3ος γύρος Champions League Μάλμε - ΠΑΟΚ (Novasports Prime)