Μεταγραφικός πυρετός στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο στο ποδόσφαιρο, ή στο μπάσκετ αλλά και στα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα στη χώρα μας όπως το πινγκ πονγκ. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε μια από τις πιο ηχηρές "βόμβες" στην ιστορία της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανακοινώνοντας την απόκτηση του Σουηδού πρωταθλητή Ευρώπης, Τρουλς Μέρεγκαρντ. 

Ωστόσο, προτού ταξιδέψει για την Ελλάδα ο Σκανδιναβός αθλητής έπρεπε να πραγματοποιήσει μια στάση στο... Παρίσι. Εκεί που η χώρα της Βόρειας Ευρώπης που έγινε για ένα βράδυ το επίκεντρο του κόσμου (λόγω του "εξωγήινου" Αρμάντ Ντουπλάντις και του εξωπραγματικού ρεκόρ που πέτυχε) έβλεπε στο πρόσωπο του νέου αστεριού του Ολυμπιακού μια από τις... κρυφές ελπίδες της για μετάλλιο. Και δεν διαψεύστηκε! 

Ο Μέρεγκαρντ, ο Ολυμπιακός και το "χτύπημα του φιδιού" στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Μέρεγκαρντ αναδείχτηκε αργυρός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 (καθώς ηττήθηκε στον τελικό από τον Κινέζο Ζενγκ με 4-1) ωστόσο εδώ και λίγες ώρες γνωρίζει την αποθέωση στα social media, εξαιτίας ενός απίθανου και σπάνιου χτυπήματός του το οποίο στη γλώσσα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αποκαλείται "χτύπημα του φιδιού". 

truls_mergard_olympiakos_pingk_pong_medal_olympiakoi_agones_2024

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά χτυπήματα του αθλήματος και απαιτεί άρτια εκτέλεση από τον εμπνευστή του για να μην καταλήξει σε... χτύπημα-παρωδία. Γι' αυτό και το βλέπουμε σπάνια σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου και έντασης. 

Πρόκειται για ένα χτύπημα που αδρανοποιεί ουσιαστικά τον αντίπαλο, καθώς δίνει στο μπαλάκι τόσα φάλτσα που το... επαναφέρει στο μέρος του τραπεζιού του εκτελεστή. Ο Μέρεγκαρντ, λοιπόν, άφησε τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε ολόκληρο τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό και έρχεται στον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα με ένα ιδιαίτερο παράσημο στο πέτο. Δείτε την απίθανη φάση που ξεσήκωσε το κοινό στον τελικό του μονού στο Παρίσι: