Τη σιωπή της έσπασε η Παραγουανή κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο μετά την απομάκρυνσή της από το χωριό των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Λουάνα Αλόνσο είναι μόλις 20 ετών και έχει ήδη αναδείξει την υποψηφιότητά της για μια από τις πιο όμορφες αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.


Πώς έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό

Όμως έπειτα από ένα ποστ στα social media «σόκαρε» τους θαυμαστές της, καθώς ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την εθνική ομάδα. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι η Αλόνσο, 20 ετών, απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό επειδή δημιούργησε ένα «ακατάλληλο περιβάλλον» .

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ένα από τα πράγματα που ενόχλησαν την αποστολή της Παραγουάης ήταν ότι η Αλόνσο επέλεξε να φοράει δικά της ρούχα. Η ίδια είχε αναρτήσει, επίσης, φωτογραφίες στα social media από τη βόλτα της στο Παρίσι και τις επισκέψεις της σε μπουτίκ ρούχων και εστιατόρια.

Επίσης, άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Αλόνσο πέρασε ένα βράδυ στο Παρίσι και πήγε στην Ντίσνεϊλαντ αντί να μείνει για να υποστηρίξει τους συμπαίκτες της.

Η νεαρή κολυμβήτρια έλαβε μέρος στο αγώνισμα των 100 μέτρων πεταλούδας γυναικών, αλλά βγήκε νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, αφού τερμάτισε στην έκτη θέση. Μετά τον αγώνα, αποκάλυψε ότι αυτός ήταν ο τελευταίος της αγώνας και ότι πρόκειται να αποσυρθεί από το άθλημα. Μιλώντας στο νοτιοαμερικανικό ΜΜΕ «Claro Sports», είπε: «Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, αποσύρομαι από την κολύμβηση».

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έχει απομακρυνθεί από το χωριό των αθλητών, δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής COP, Λαρίσα Σάρερ: «Η παρουσία της δημιουργεί μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης. Την ευχαριστούμε που προχώρησε σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς ήταν με τη θέλησή της να μη διανυκτερεύσει στο χωριό των αθλητών».


Έσπασε τη σιωπή της

Δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση σχετικά με το αναφερόμενο «ακατάλληλο», αλλά η Αλόνσο έσπασε τώρα τη σιωπή της.

Μιλώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάρτησε: «Ήθελα απλώς να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν με απομάκρυναν ή με έδιωξαν από πουθενά, σταματήστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες. Δεν θέλω να δώσω καμία δήλωση, αλλά δεν πρόκειται να αφήσω τα ψέματα να με επηρεάσουν». Αποχαιρετώντας την κολύμβηση, η Alonso έγραψε σε μια συγκινητική ανάρτηση: «Κολύμβηση: σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να ονειρεύομαι, με έμαθες να παλεύω, να προσπαθώ, επιμονή, θυσίες, πειθαρχία και πολλά άλλα. Σου έδωσα μέρος της ζωής μου και δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο, γιατί έζησα τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου».

Τώρα η Αλόνσο θέλει να επικεντρωθεί σε μια νέα καριέρα μετά την κολύμβηση. Η ίδια πρόσθεσε: «Θα πάω να σπουδάσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να συνεχίσω την καριέρα μου στις Πολιτικές Επιστήμες. Και, γιατί όχι, να γίνω υπουργός του δικαστηρίου μια μέρα, γιατί, ως αθλητής, ξέρω τι υποφέρουν όλοι οι αθλητές και θέλω να τους βοηθήσω να προωθήσουν τον αθλητισμό».

fadf9b41-8a80-4409-8eeb-548dc219cf6e